loader
Foto

Fraţii de Viţă se tratează cu vin pelin

Sâmbăta, de la ora 17:00, de la fraţii Cătălin și Adrian Păduraru, ați putut afla lucruri noi despre „licoarea zeilor” şi ați putut descoperi locuri minunate din România.

 

ADRIAN ȘI CĂTĂLIN PĂDURARU
Frați de viță

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pelinul este vedeta unui mix de plante medicinale care se adaugă în momentul fermentării vinului, pentru a crea o băutură aromatizată. Dacă pe vremuri, vinul pelin era acel vin roşu care se bea după masa de Paşte pentru a facilita digestia, astăzi există reinterpretări moderne şi efervescente pentru pelinul de odinioară, cum ar fi Zzpelin Frizzante – un spumant cu parfum de fructe şi flori primăvăratice, cu aromă efervescentă, recomandat alături de preparate din carne.

Fraţii de Viţă ne invită apoi la crama Domeniile Blaga pentru a degusta vinuri de cea mai bună calitate, produse din soiuri specifice zonei Dealu Mare: Fetească Regală, Tămâioasă, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Următoarea oprire este la Ceptura de Jos, într-un loc special creat pentru a găzdui iubitorii de vin: Conacul Vinalia. Denumirea vine de la Sărbătorile Romane închinate vinului şi viilor, acele festivaluri care aveau loc primăvara şi toamna şi unde locuitorii cetăţii se adunau pentru degustarea vinului produs (Vinalia Urbana), sau pentru a marca pregătirea vinului de la debutul toamnei (Vinalia Rustica). Spectacolul era însoţit de ritualuri religioase şi ofrande aduse zeilor.

Aici, nobila licoare a zeilor poartă etichete ca: Magie de Vinalia, Miracol de Vinalia, Mister de Vinalia sau Garagiste de Vinalia – vinul care spune povestea cu final fericit a proprietarului de garaj ce visează să devină producător de vinuri: Tibi Bardan.

14:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2