loader
Foto

Galerie foto

Franţa este noua Campioană Europeană la handbal masculin!

Franţa a învins Danemarca cu 41-32 şi este noua campioană europeană la handbal masculin! Naţionala Spaniei a câştigat bronzul.

 

ACTUALIZARE: TVR2, TVR HD şi TVR + au transmis în direct Finala Campionatului European de Handbal masculin din Danemarca. După o partidă în care a condus permanent, Naţionala de handbal masculin a Franţei a invins Danemarca cu scorul de 41-32 (23-16) şi şi-a trecut în palmares al treilea titlu european din istorie.
(w882) Franta cam

În finala mică, transmisă de asemenea în direct de TVR2, Spania a învins Croaţia cu 29-28 (16-13), într-o partidă arbitrată de românii Bogdan Nicolae Stark şi Romeo Mihai Ştefan

Finala Campionatului European de Handbal pe care TVR 2, TVR HD şi tvrplus.ro o transmit în direct de la Herning de la ora 18.30 poate fi considerată şi o partidă între cele două echipe care au marcat cele mai multe goluri în această competiţie de la începutul ei: Danemarca şi Franţa.

Danemarca îşi poate apăra titlul european pe teren propriu, după ce a reuşit calificarea în ultimul act al turneului final din acest an. Nordicii au trecut cu emoţii de Croaţia, scor 29-27, după ce la pauză au fost conduşi cu scorul de 15-13. Partida de la Herning a fost una echilibrată, iar Danemarca s-a desprins pe final, după ce în minutul 47 scorul era egal, 23-23.

După duelul palpitant între Franţa şi Spania, în prima semifinală a Campionatului European de handbal masculin organizat de Danemarca, campioana mondială, Spania, a ratat calificarea în penultimul act după ce a fost învinsă de Franţa, scor 27-30.

Spania şi Croaţia joacă finala mică de la ora 16.00, partida fiind de asemenea transmisă în direct de TVR 2, TVR HD şi tvrplus.ro. Este a treia întâlnire a celor două echipe din 2008 încoace desfăşurate exact în fazele ale competiţiilor.

(w882) finala mic

În 2008, la JO de la Beijing, Spania a câştigat bronzul în urma victorie adjudecate (35-29). La Belgrad, în aceeaşi fază a Campionatului European de Handbal 2012, Croaţia a câştigat partida cu 31-27, adjudecându-şi bronzul. În parcursul de până acum din campionatul din acest an, ambele echipe se pot lăuda cu prima poziţie în grupele din care vin, câştigând toate partidele disputate cu excepţia celor din semifinale. Rămâne de văzut care dintre acestea va câştiga bronzul în acest an. De văzut în această seară, în direct, la TVR 2, TVR HD şi tvrplus.ro, de la ora 16.00. Comentariul partidelor este asigurat de: Dragoş Cojocaru şi Dragoş Bocanaciu.

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2