loader
Foto

Frații de viță, la o degustare „neuroștiințifică”

Știați că există o tehnică nouă, neuromarketing, care studiază reacțiile consumatorului? Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 17:00, în emisiunea „Frați de viță”, Adrian și Cătălin Păduraru ne-au propus un experiment inedit.

 

ADRIAN ȘI CĂTĂLIN PĂDURARU
Frați de viță

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Continuând drumul prin lumea vinului, Adrian și Cătălin Păduraru ne-au propus un experiment foarte interesant, despre cum se poate detecta activitatea cerebrală în momentul degustării unui vin.

Este vorba de o tehnică nouă, numită neuromarketing care studiază reacțiile consumatorului folosindu-se de emoție, atenție și memorie pentru a stabili gradul de satisfacție pe un produs sau serviciu. Cei doi frați au trecut prin acest experiment, și dacă vreți să aflați în ce procent i-a satisfăcut degustarea vinului (pe baza impulsului gustativ și emoțional), intrați aici - „Frați de viță”.

Aventura continuă, Adrian și Cătălin sunt gata să descopere ,,diamantul negru”, sau ,,comorile ascunse ale naturii”, - așa cum sunt numite trufele, prețioasele delicatese ce cresc în pădurile noastre. Le-au descoperit la un pasta bar, unde patronul Radu Rughiniș i-a cucerit cu un preparat prețios, pregătit special pentru gurmanzi rafinați. Acompaniate de un vin alb sau roșu, cu aromă puternică sau exploziv florală, delicioasele trufe stimulează endorfinele tuturor consumatorilor… iar Radu Rughiniș ne asigură că gustul deosebit al lor, provoacă dependență!

Dacă pentru descoperirea unei trufe e nevoie de un nas fin, de regulă al unui cățel special antrenat, pentru alegerea unui vin bun, e nevoie pentru început de un ochi format și o privire atentă către eticheta vinului, care este cartea de vizită a acestuia. Ea este sursa de informații în ce privește tipul, originea și calitatea vinului și are rolul de a ajuta consumatorul să facă cea mai bună alegere, în funcție de gusturile sale. ,,O etichetă nu înseamnă numai o grafică simpatică și un logo așezat pe o bucată de hârtie”, spune Cristian Pădurariu, managing partner, în emisiunea „Frați de viță” de sâmbătă, 27 februarie, de la ora 17:00, ci mai mult: ,,calitate și bun simț, filosofia oenologului, gânduri și sentimente transpuse pe un tipar, deci ajută wine maker-ul să spună o poveste frumoasă și complexă în puține cuvinte”.

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2