loader
Foto

Galerie foto

Fluxurile de refugiați pot să erodeze chiar fundamentele Europei unite

Televiziunile publice din Europa au relatat despre fluxurile de refugiați încă din 2013. Inițial părea a fi o criză umanitară de anvergură dar treptat s-a dovedit că fenomenul poate să erodeze chiar fundamentele Europei unite.

 

Europa 360°

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de televiziunile publice din Italia, Belgia și Franța.

În octombrie 2013 naufragiul a două vase ticsite cu refugiați a produs sute de victime în largul insulei italiene Lampedusa. Catastrofa a zguduit confortul Europei și a impus o reacție fără precedent: o flotă de vase militare, inițial doar italiene, a început o misiune de căutare și salvare care până acum a salvat mii de naufragiați de la moarte.

Dinspre est, poarta de intrare în Europa pentru mii de refugiați sunt insulele grecești, unele aflate la doar câțiva kilometri de coastele Turciei. Îngenunchiată de criza economică, Grecia nu a reușit să facă față exodului și să protejeze spațiul Schengen. O echipă a televiziunii belgiene a descoperit în 2014 amploarea crizei care se pregătea.

Primii refugiați din Siria au intrat în UE din Turcia în Bulgaria și au încercat să evite să ceară azil aici. Se aflau în căutarea unor condiții cât mai favorabile și doreau să ajungă în Germania sau Suedia. O echipă France 3 l-a descoperit printre ei pe Bilal, profesor universitar în Siria, și l-a însoțit în drumul lui spre Suedia.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w500)

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- vineri 5.02.2016 de la ora 21:00 pe TVR Timișoara

- sâmbătă 6.02.2016 de la ora 12:00 pe TVR Timișoara

- duminică 7.02.2016 de la ora 11:30 pe TVR Iași

- duminică 7.02.2016, de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD.
Ediția este disponibilă pe TVR+

- marți 9.02.2016 de la ora 18:15 pe TVR HD.

- joi 11.02.2015 de la ora 9:30 pe TVR2

- sâmbătă 13.02.2016 de la ora 8:00 pe TVR2 și TVR Moldova

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

 

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2