loader
Foto

Galerie foto

Florin Piersic Jr. despre teatru şi Freak Show - la „Arte, carte şi capricii”

În dialog cu Liana Stanciu - joi, de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+, iar cu traducere în limbaj mimico-gestual: sâmbătă, de la ora 19.00.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În această săptămână, invitatul Lianei Stanciu la Arte, carte şi capricii este  actorul, regizorul, scenaristul, producătorul de film şi scriitorul Florin Piersic Jr. "Şcoala mea adevărată a început pe la 32-33 de ani. Am irosit mult timp căutându-mi un drum", spunea într-un interviu acesta. Acum însă, Florin Piersic Jr. este cu adevărat un om împlinit, pe care iubitorii de teatru îl pot vedea în mai multe spectacole, printre care şi un one-man show în care interpretează timp de doua ore 13 personaje.

Pentru a treia oară, Bucureştiul a devenit un punct fierbinte pe harta vizualului european. Fie că vorbim despre artă de patrimoniu sau contemporană, artişti consacraţi sau tineri debutanţi, galerii, muzee sau spaţii alternative, toate pot fi văzute pâna în 15 mai la Art Safari – eveniment de la care Miruna Moraru ne aduce detalii.

“De ce am citi?” pare o întrebare retorică, dar Tudor Călin Zarojanu ne reaminteşte că nu putem trăi fără ea la fel cum nu putem trăi cu adevărat fără să ne întrebăm (măcar din când în când), la sensul real al existenţei noastre.

Ceramica este o artă a focului, o alchimie prin care lutul capătă preţiozitate, culoare, forţă şi expresie – o demonstrează una dintre cele mai cunoscute ceramiste din România – şi din lume: Arina Ailincăi. Expoziţia sa, Corpul dislocat, poate fi văzută la Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia până la începutul lunii iunie.

Fotograful Mihai Moiceanu iubeşte natura, aşa că în turele sale făcute pe diverse continente a încercat să îi surprindă măreţia. Din Nepal până în Patagonia, din Dolomiţi până în Anzi, din Retezat până în Vietnam, fotografiile sale surprind miracolul naturii - pe care acum îl puteţi descoperi într-un reportaj de Cătălina Filip.

Emil Ciocoiu este considerat de specialişti  unul dintre cei mai importanţi pictori români ai momentului.  Stabilit de mult timp în Germania, el şi-a construit o carieră de excepţie. La începutul anilor 2000 a expus chiar la sediul NATO de la Bruxelles, dar şi la Parlamentului European în plin efort  naţional de aderare la cele doua organizaţii. Acum, Muzeul Naţional Cotroceni găzduieşte o amplă expoziţie cu 100 de lucrări semnate de Emil Ciocoiu, iar amănunte aflăm din reportajul realizat de Virgil Diaconescu.

Se spune despre Matei Vişniec că este cel mai jucat dramaturg român contemporan. Piesele sale sunt puse în scenă atât în România, cât şi în Europa, cu un real succes. În această ediţie de Arte, carte şi capricii aflaţi mai multe informaţii despre o nouă montare după un text al lui Matei Vişniec, de această dată la Teatrul de Stat Constanţa. Este vorba despre Șobolanul Rege, în regia lui Radu Dinulescu, după piesa Memoria cârpelor de şters pe jos.

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2