loader
Foto

Întâlnire de colecţie la „Reţeaua de Idoli”: FLORIN PIERSIC

Inconfundabil, actorul surprinde de la primele cuvinte: ”E un băiat, unul care mă tot duce cu mașina peste tot pe aici, mi-a spus că i-ar plăcea să îi dau o poză semnată s-o ducă la ai lui. Şi i-am propus: nu vrei să mergem direct la ei?"

 

Ați putut urmări această ediție în data de 30 iunie, la ora 18.00, pe TVR 2.

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori, indiscutabil una dintre personalităţile de valoare ale României. Prezenţă inconfundabilă şi povestitor cu har, invitatul Irinei Păcurariu la „Reţeaua de idoli” a glumit, a depănat cu generozitate amintiri şi a povestit o serie de întâmplări din cariera sa impresionantă. În premieră, actorul a vorbit despre Radu Beligan, Dem Rădulescu, dar şi despre Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României sau Părintele Teoctist. Printre subiecte: relația cu copiii săi, mesajele primite în perioada de recuperare de după operația la genunchi, viața la 26 de kilometri de Cluj, dar şi copilăria din Corlata, județul Suceava, locul unde a recitat prima poezie.

„Cea mai faină treabă când stai câteva ore față în față cu Florin Piersic e că pricepi de ce oamenii ca el n-o să dispară niciodată. Da, are 83 de ani, e șarmant, altfel decât era ca Mărgelatu și merge încet, după mai bine de o lună de recuperare pentru o intervenția chirurgicală la genunchi. Mintea e însă la fel de vie ca oricând, are un ușor aer nostalgic, e mai generos cu amintirile, mai blând cu ceilalți și parcă mai atent la ceea ce spune. Și la cum spune”, a dezvăluit Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii „Reţeaua de Idoli”.

(w500)

Filmarea s-a făcut în Iaşi, în Sala Voievozilor din Palatul Culturii, loc deschis special timp de o seară pentru înregistrarea celei de-a şaptea ediţii a emisiunii TVR 2, "Reţeaua de Idoli". În Iaşi, actorul Florin Piersic a fost invitatul special al celei de-a zecea ediţii a Festivalului Serile Filmului Românesc şi a primit titlul de cetaţean de onoare al Iaşului. Actorul a mai vorbit şi despre surpriza pe care urma să o facă unor admiratori.

„”E un băiat, unul care mă tot duce cu mașina peste tot pe aici, mi-a spus că i-ar plăcea să îi dau o poză semnată s-o ducă la ai lui. L-am întrebat unde stă, mi-a spus că e de aici, din Iași, și i-am propus: nu vrei să mergem până acasă la tine? Să mă prezinți părinților?”, așa că mâine mă duc în vizită”, și-a zâmbit așteptând să mă minunez, ceea ce-am și făcut. Asta și multe altele mi le-a povestit în cea mai frumoasă bucată de Iași, Sala Voievozilor, din Palatul Culturii, așa că nu-mi rămâne decât să fiu fericită că părinți care îl iubesc pe Florin Piersic au copii care fac festivaluri de film pe care i le dedică”, a mai spus Irina Păcurariu.

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2