loader
Foto

Valmont

Valmont - Franţa, Marea Britanie, 1989

duminică, 22 mai 2022
ora 22:10

 

 

Regia: Milos Forman

Cu: Colin Firth, Annette Bening, Meg Tilly, Fairuza Balk

Dramă. Ecranizare a romanului epistolar "Legăturile primejdioase" de Choderlos de Laclos. În Franţa flamboaiantă a secolului XVII, intriganta marchiză de Merteuil şi vicontele Valmont, amantul acesteia, fac un pariu referitor la virtutea doamnei de Tourvel, o tânără frumoasă, măritată şi discretă. În cazul în care Valmont va reuşi s-o seducă şi va câştiga pariul, el va avea dreptul să-i ceară orice teribilei lui amante, fără să fie vreodată refuzat. În cazul în care va pierde pariul, va fi silit să se călugărească. Lucrurile se complică, însă, atunci când Valmont se îndrăgosteşte de doamna de Tourvel, victima sa.

*Nominalizări la premiile Oscar şi BAFTA 1990 pentru cele mai bune costume

*Două premii Cesar 1990: pentru cele mai bune costume şi cea mai bună scenografie

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15 ).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

14:00 Azi pentru maine (R)

Azi pentru maine

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, si universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

Producător Alexandru Munteanu

Realizator Radu Găină

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

 

#tvr2