loader
Foto

Ulița spre Europa

Luni-marți, ora 17.45

duminică, 02 septembrie 2018
ora 09:15

 

 

România 2007

Realizatori și scenaristi: George Lungoci, Cătălin Mireuță, Mihai Alecsandrescu

Regia artistică: Vitalie Lupașcu

Cu: Dan Condurache, Adriana Trandafir, Marius Chivu, Eugenia Brenda, Petre Lupu sau Ion Haiduc

Început în 2004, in perioada de preaderare la Uniunea Europeană, sitcomul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu preponderență locuitorilor din mediu rural. Serialul abordează subiecte care țin de impactul direct al aplicarii normelor și reglementărilor din acquis-ul comunitar asupra vieții de zi cu zi de la sat, valabile și astăzi. Alegerea tipologiilor personajelor a urmărit alcatuirea unui “eșantion reprezentativ” din universul rural dar și interferența acestui univers cu lumea satului modern. Locul “Dezbaterilor”, preponderent cârciuma satului, este locul unde, la fel ca în Poiana lui Iocan, oamenii traduc în limbajul lor de zi cu zi, normele europene care le schimbă viața. Satul nu este unul concret, definit geografic, ci e mai degrabă un un loc arhetipal, ca și personajele interpretate de actori indrăgiți. Dan Condurache, Adriana Trandafir, Marius Chivu, Eugenia Brenda, Petre Lupu sau Ion Haiduc, sunt numai câteva nume cu care vă puteți reîntâlni în acest serial.

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 

#tvr2