loader
Foto

Trei Culori: Alb

BLANC -Franţa, 1994

luni, 24 octombrie 2016
ora 23:10

 

 

Regia: Krzysztof Kieślowski


Cu: Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy, Janusz Gajos


*Ursul de Argint pentru cea mai bună regie - Festivalul de Film de la Berlin
*Nominalizare la premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun film european al anului Comedie.

Al doilea film din trilogia "Trei culori", inspirată de idealurile Revoluţiei Franceze: "libertate, egalitate, fraternitate".
La Paris, polonezul Karol trece printr-un divorţ umilitor, în urma căruia soţia lui franţuzoaică, Dominique, se alege cu salonul lor de cosmetică, iar el îşi pierde dreptul de a locui în Franţa. După o serie de peripeţii, care includ cerşitul la metrou şi călătoritul clandestin într-o valiză, Karol reuşeşte să se întoarcă în Polonia, unde îşi concentrează întreaga energie şi inteligenţă către un singur scop: să câştige mulţi bani şi să se răzbune pe fosta soţie.

 

21:00 Destine ca-n filme

Sezon Nou

* Maria Dănilă-"Spre acoperisul lumii"

Pe Maria Dănilă nu o opreste nimic. Nici avalanse, nici furtuni, nici căzături, nici degerături, nici imobilizările la pat, cu perioadele lungi de recuperare si pericolele cunoscute, sau necunoscute, ale muntelui.

Merge cu hotărâre înainte, mereu înainte, mereu în sus. În viteză de formula 1ș, spre acoperisul lumii, pentru că următoarea destinatie este Vârful Everest!

*Dr Horatiu Moldovan-"Performantă pentru viată"

Destinul a făcut ca alegerea specializării de chirurgie cardiovasculară să fie făcută la vârsta de 9 ani, după întâlnirea sa cu primul român operat pe cord deschis de către renumitul profesor Christiaan Barnard.

Cu acest model în viată, după zeci de ani de activitate în blocul operator șsi la catedră, a devenit ilustru profesor universitar doctor Horatiu Moldovan.

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Redactor Dana Ilie

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 

#tvr2