loader
Foto

Regina africană

THE AFRICAN QUEEN - SUA, 1951

marţi, 19 ianuarie 2021
ora 22:10

 

 

Regia: John Huston

Cu: Katharine Hepburn, Humphrey Bogart, Peter Bull

*Premiul Oscar pentru cel mai bun actor şi alte 3 nominalizări - pentru cea mai bună actriţă, regie şi scenariu

*Film de aventuri, comedie

În estul Africii, la începutul Primului Război Mondial, Rose Sayer, o misionară din Anglia, şi Charlie Allnut, un aventurier canadian, fug din faţa nemţilor la bordul unei ambarcaţiuni bizare, botezată "Regina africană". Şi, de parcă dificila călătorie, lipsită de orice confort, n-ar fi suficientă bătaie de cap, spiritul patriotic îi inspiră lui Rose planuri grandioase: să atace o navă germană de război care blochează o porţiune strategică a unui lac, cu o torpilă improvizată şi o doză zdravănă de inconştienţă.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

 

0:05 Delta Bucureştiului

Film* Delta Bucureştiului (Le Delta de Bucarest, Franţa-România, 2020)

Regia: Eva Pervolovici

Cu: Lena Constante, Ileana Samoilă, Ileana Samoilă Budimir

*Documentar. Istoria unui loc. Epoca comunistă. Bucureşti. Femei în detenţie dau naştere în puşcăria care a fost odată cea mai frumoasă mânăstire din Europa de Est-Mânăstirea Văcăreşti.

În zilele noastre, natura sălbatică a acaparat locul formând un ecosistem: specii protejate de fauna şi floră şi familii de rromi, cu copii născuţi în acelaşi loc în condiţii riscante.

Redactor: Gabriela Onea

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

 

#tvr2