loader
Foto

Puterea promisiunii

KEEPING THE PROMISE - SUA, Canada, 1997

joi, 04 august 2016
ora 20:10

 

 

Regia Sheldon Larry

Cu: Brendan Fletcher, Keith Carradine, Annette O'Toole

Aventuri. În 1768, William Hallowell vrea să înceapă o viaţă nouă împreună cu familia sa şi revendică un teren din statul american Maine, pe atunci încă o întindere sălbatică. Nevoit să se întoarcă în Massachussetts pentru a-şi aduce soţia şi ceilalţi copii, William îl lasă pe Matt, fiul său de 13 ani, să aibă grijă de teren. Lunile trec, iar băiatul rămas singur trebuie să găsească forţa şi curajul de a supravieţui iernii aspre şi pline de primejdii.

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 

#tvr2