loader
Foto

Panglica albă

DAS WEISSE BAND - Germania, 2009

vineri, 23 noiembrie 2018
ora 23:10

 

 

Regia: Michael Haneke

Cu: Christian Friedel, Ernst Jacobi

*Palme d'Or şi premiul FIPRESCI, Festivalul de la Cannes *2 nominalizări la premiile Oscar *Globul de Aur pentru cel mai bun film străin *3 premii ale Academiei Europene de Film

Dramă. Cu câteva luni înainte de izbucnirea Primului Război Mondial, în satul Eichwald din nordul Germaniei încep să se petreacă evenimente stranii, acte de barbarie-sau chiar de răzbunare-inexplicabile. Calul doctorului se împiedică de o sârmă întinsă între doi copaci, iar călăreţul cade şi se răneşte grav. O ţărancă moare prăbuşindu-se prin podeaua putrezită a unei fabrici de cherestea aflată în proprietatea baronului, după care băiatul acestuia este răpit, legat şi bătut. Un hambar este incendiat, iar grădina de legume a soţiei baronului este devastată de către un localnic. Şocat de întâmplările îngrozitoare din sat, învăţătorul începe să facă investigaţii şi descoperă că adolescenţii şi copiii localnicilor sunt centrul în jurul căruia se adună toate evenimentele inexplicabile. Este răbufnirea violentă a celor umiliţi şi asupriţi, într-o comunitate care acceptă tacit nedreptăţile comise. Doctorul, pastorul şi baronul sunt întruchiparea puterii absolute. Ei ţin în mâini soarta femeilor lor, a copiilor, a întregii localităţi. Sătucul în care nedreptăţile şi ameninţările îi terorizează pe cei slabi de înger reprezintă societatea germană de la începutul anilor 1900, care avea să-i transforme pe copiii inocenţi, cu păr blond şi ochi albaştri, în viitorii nazişti.

 

 

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

 

#tvr2