loader
Foto

OCHI DE URS

România, 1983

duminică, 25 iulie 2021
ora 12:45

 

 

Regia: Stere Gulea

Cu: Dragoş Pâslaru, Sofia Vicoveanca, Daniela Vlădescu, Dorina Lazăr

*Dramă, adaptare a nuvelei cu acelaşi nume de Mihail Sadoveanu.

Un pădurar văduv este fermecat după ce a privit fix în ochii unui urs pe care urma să-l împuşte. Salvarea pare să vină de la un pustnic care îi spune că suferă de boala ochiului de urs şi că lucrurile ar trebui să se îndrepte prin multe rugăciuni şi citire de psalmi.

„Ochi de urs este un film polemic, o replică la modalitatea «descriptivă», evidentă în mai toate peliculele inspirate din opera ilustrului prozator moldovean. Este o încercare, nu lipsită de reuşite (portretistice, psihologice, de atmosferă), de a pătrunde în universul mitic al pădurii româneşti.”- Călin Căliman (Istoria filmului românesc, ed. Fundaţiei Culturale Române, Bucureşti, 2000)

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

10:00 Mic dejun cu un campion

Sezon Nou

* Invitat: acad. Maya Simionescu-biolog, cercetător șstiintific, co-fondator si director al Institutului de Biologie si Patologie Celulară ’’Nicolae Simionescu’’ din Bucuresti, fondator şi preşedinte al Societătii Române de Biologie Celulară, membru titular şi vicepreședinte al Academiei Române.

’’Mai mult învăţăm din eşecuri decât din succese. Nu trebuie să fim dezamăgiţi. Trebuie să mergem mereu pe drumul nostru’’ afirmă cu convingere doamna academician Maya Simionescu. După şaizeci de ani de carieră, conform clasamentului Standford din 2023, doamna academician Maya Simionescu se înscrie în acel procent subţire, de doar 2% dintre cercetătorii modiali cei mai citaţi la ora actuală pentru rezultatele ştiinţifice referitoare la biologia celulară. Miile de lucrări publicate în presa de specialitate cea mai bine cotată în lume, lucrările ştiinţifice de referinţă, participările la seminariile şi simpozioanele interne şi internaţionale, activitatea din cadrul Academiei Române, descoperirile esenţiale în domeniul medicinei regenerative, a celulelor stem, a patologiei celulare, a sistemului imunitar-toate, contureză profilul unei personalităţi excepţionale, dublate de forţa, eleganţa, frumuseţea şi inteligenţa unei femei care este, cu siguranţă un model de urmat.

Moderator: Daniela Zeca Buzura

Producător: Ileana Ploscaru Panait

11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)

 

#tvr2