loader
Foto

Maiorul şi moartea

România, 1967

duminică, 20 august 2023
ora 13:00

 

 

Regia: Alexandru Boiangiu

Cu: Gheorghe Dinică, Vasilica Tastaman, Marin Moraru, Ştefan Mihăilescu-Brăila

Film poliţist, adaptare a nuvelei cu acelaşi titlu de Ion Băieşu. Lângă Ploieşti e descoperit cadavrul unei fetiţe, ascuns într-un geamantan. În casa în care locuia fetița fusese spart un seif şi sustrase trei casete cu aur şi bijuterii. Cercetările îl conduc pe maiorul de miliţie Tache pe urmele bătrânului spărgător Solomonică, fost gangster internaţional. Acesta promite că îl ajută pe maior să-i prindă pe complicii săi, cu condiţia să-i fie redusă pedeapsa. Însă Tache refuză, deşi ştie că Solomonică va căuta să se răzbune. Şi primele semne nu întârzie să apară. În fiecare zi, Tache primește scrisori de ameninţare cu acelaşi conținut: "Salutări, pe curând, Moartea".

* ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

23:25 Micuţa toboşăreasă

Serial* Micuţa toboşăreasă (The little drummer girl-Regatul Unit, SUA, 2018)

*ep.1/8

Regia: Park Chan-wook

Cu: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon

*Thriller-adaptare a romanului omonim de John le Carré. În 1979, o bombă ascunsă într-o valiză explodează în casa unui diplomat israelian din Germania de Vest. Este doar unul dintr-o serie de atentate orchestrate de un palestinian misterios, care devine ţinta numărul unu a agenţilor Mossad. Pentru a se infiltra în reţeaua teroristă palestiniană, israelienii o racolează pe Charlie Ross, o tânără actriţă engleză, idealistă şi cam inconştientă, propunându-i "rolul vieţii ei, în teatrul realităţii". Acceptând, fata se trezeşte implicată într-o periculoasă operaţiune de spionaj internaţional, din care nu ştie dacă va scăpa cu viaţă.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 

#tvr2