loader
Foto

Culoarea libertăţii

GOOD BYE BAFANA - SUA, 2007

sâmbătă, 20 decembrie 2014
ora 22:30

 

 

Regia Bille August

Cu: Joseph Fiennes, Dennis Haysbert, Diane Kruger

Dramă, film inspirat de evenimente reale. În 1968, în plină eră a apartheid-ului, James Gregory, un sud-african alb, este numit gardian la închisoarea de pe Insula Robben. Misiunea lui este să-l supravegheze îndeaproape pe cel mai faimos deţinut: liderul Congresului Naţional African, Nelson Mandela. Intrigat de personajul căruia trebuie să-i cenzureze corespondenţa şi contactele cu exteriorul, James ajunge să citească Proclamaţia pentru Libertate, document interzis pentru că „instiga la ură împotriva albilor”. Revelaţia cumplită că, până atunci, acceptase cu seninătate o realitate profund nedreaptă şi relaţia tot mai apropiată cu Mandela îi vor conduce destinul pe căi nebănuite.

*Nominalizat la Premiul Ursul de Aur - Festivalul de la Berlin 2007.

7:25 România…în bucate (R)

TVR Craiova

* Tăst Show

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* Venezuela, fulgerul etern din Catatumbo (Le lac des mille éclairs á Catatumbo, Franţa-Germania, 2014) Redifuzare

*Pe malul lacului Maracaibo din Venezuela, natura oferă un spectacol unic: fulgerele luminează întunericul tropical în majoritatea nopţilor de peste an, mai ales în zona gurilor de vărsare ale râului Catatumbo.

Cu 60 de fulgere pe minut, 250 pe kilometru pătrat sau un total de circa 1.176.000 de fulgere anual, Catatumbo este deţinătorul recordului de pe planetă. Expertul venezuelean specializat în studiul fulgerelor şi apărător al mediului, Erick Quiroga, documentează fenomenul din 1996, şi este convins că fulgerul etern din Catatumbo este cel mai mare producător natural de ozon. Dar rămâne întrebarea de ce acest fenomen se produce atât de frecvent aici.

Realizator: Stefan Richts

Redactor: Gabriela Onea

 

#tvr2