loader
Foto

Corul

Les choristes - Franţa, Elveţia, Germania, 2004

sâmbătă, 23 aprilie 2022
ora 15:30

 

 

Regia: Christophe Barratier

Cu: Gerard Jugnot, Jean-Baptiste Maunier, Francois Berleand

*Nominalizări la premiile Oscar pentru muzică şi cel mai bun film străin

*Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin

*Două premii Cesar-pentru muzică originală şi sunet-şi alte 6 nominalizări

*Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun compozitor european: Bruno Coulais

*Dramă. În Franţa anului 1948, Clement Mathieu, profesor de muzică şomer, acceptă un post de educator într-un internat de reeducare pentru minori. Sistemul represiv aplicat de directorul Rachin îl şochează pe blândul Mathieu, care decide să-i "disciplineze" altfel pe băieţi. Înarmat cu răbdare şi convins de impactul pozitiv al muzicii asupra sufletului omenesc, profesorul îi va iniţia pe copii în tainele cântului coral, schimbându-le vieţile.

Marele succes al filmului şi al muzicii sale originale se datorează şi corului care interpretează melodiile de pe coloana sonoră: Les Petits Chanteurs de Saint-Marc, iar tânărul solist Jean-Baptiste Maunier a devenit un adevărat star în Franţa după ce a jucat rolul adolescentului rebel Pierre Morhange.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Invitat:

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 

#tvr2