loader
Foto

100 DE LEI

România, 1973

duminică, 22 mai 2022
ora 20:10

 

 

Regia: Mircea Săucan

Scenariul: Horia Lovinescu

Cu: Dan Nuţu, Ion Dichiseanu, Ileana Popovici, Violeta Andrei

Dramă. Petre, un adolescent sensibil şi rebel, se consideră neînţeles de părinţi şi decide să se mute la fratele său vitreg, Andrei Pantea, un actor extrem de popular. Băiatul luptă să câştige afecţiunea fratelui, dar în acelaşi timp îl invidiază pe acesta pentru celebritatea şi stilul său de viaţă.

„Realizat după un scenariu semnat de Horia Lovinescu, filmul 100 de lei a indispus destul de mult cenzura epocii, care a pretins modificări substanţiale filmului realizat de Mircea Săucan. Autor profund original, Mircea Săucan aducea în cinematografia română din anii '70 nu doar ambiţiile experimentalismului, ci şi întrebările mult mai profunde datorate exprimării universului interior al unor personaje frustrate de nobila „generozitate” a societăţii în care trăiau. De urmărit în acest film jocul extrem de modern al unui mare actor, Dan Nuţu, care a ales şi el, de mult, libertatea ca şi regizorul Mircea Săucan.” Călin Stănculescu -România liberă, 9 iunie 1994.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* In memoriam scriitorul Bálint Tibor

Redactor: Andor Norbert

*Muzică clasică

Redactor: Szilágyi Ildikó

Producător: Kacsó Edith

13:30 Pescar hoinar (R)

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

(Reluare)

 

#tvr2