loader
Foto

FILME ŞI SERIALE captivante în luna ianuarie la TVR 2

Printre filmele săptămânii 14 - 20 ianuarie se numără "O VIAŢĂ MAI BUNĂ", un film cu mai multe nominalizări la  Oscar și "DETECTIVUL DEE ŞI MISTERUL FLĂCĂRII-FANTOMĂ". "Onoare şi respect" revine cu cel de-al treilea sezon.

 

TVR 2 a pregătit reţeta perfectă pentru o săptămână frumoasă în faţa micului ecran. Un pic de suspans, puţină tensiune, dar şi bună dispoziţie alături de cei mai cunoscuţi actori şi regizori sunt ingredientele perfecte pentru serile lunii ianuarie. Vă plac enigmele şi puzzle-urile? Nu rataţi „MISTERELE DIN SHADOW ISLAND”, iar acţiunea dramei ÎN PIELEA EI (I AM YOU – Australia, 2009), după un caz real, vă ţine cu sufletul la gură de la început şi până la finalul exploziv. Dacă printre activităţile voastre se numără vizionarea filmelor de comedie, David Duchovny, Demi Moore şi Amber Heard vă vor înveseli cu aventurile din „O FAMILIE PERFECTĂ (THE JONESES – SUA, 2009)”. Pentru iubitorii filmelor româneşti, TVR 2 va difuza „Vulturul 101” şi „Horea”, la Duminica Filmului Românesc.

Miercuri, 16 ianuarie, de la ora 20.00 la TELECINEMATECA avem un film care a făcut istorie, FRAŢI DE SÂNGE (I GUAPPI – Italia, 1974), cu Claudia Cardinale, Franco Nero şi Fabio Testi în anii de glorie ai carierei lor. În regia lui Pasquale Squitieri, povestea dezvăluie ascensiunea Camorrei napoletane de la sfârșitul sec XIX și destinul celor doi tineri.

(oar_w460)

Serialul „CARACATIŢA” (LA PIOVRA – Italia, Franţa, Germania, 1984-2001) continuă joi, 17 IANUARIE, de la ora 22.10, cu sezonul numărul opt: SCANDALUL (LO SCANDALO). Acţiunea se întinde pe patru episoade şi se petrece în anii '50, într-un orăşel din Sicilia. În distribuţie: Raoul Bova, Anja Kling, Luca Zingaretti, Fabrizio Conti, Renato Mori.

MARŢI, 15 IANUARIE, de la ora 20.00

EFECTE PERSONALE (PERSONAL EFFECTS – SUA, Germania, 2009)

Regia: David Hollander

Cu: Ashton Kutcher, Michelle Pfeiffer, Kathy Bates

(oar_w460)

Dramă. Tânărul Walter, luptător profesionist, renunţă la o carieră sportivă strălucită şi se întoarce în oraşul lui natal, ca să-şi sprijine familia într-un moment cumplit: sora lui a fost găsită violată şi ucisă. La şedinţele de terapie de grup, Walter o întâlneşte pe Linda, rămasă văduvă tot în urma unei crime, care-l are în grijă pe Clay, fiul ei adolescent, surdo-mut. Femeia însingurată şi tânărul debusolat se împrietenesc şi devin tot mai apropiaţi, învăţând împreună să învingă suferinţa şi nevoia de răzbunare.

MIERCURI, 16 IANUARIE, de la ora 20.00

TELECINEMATECA: FRAŢI DE SÂNGE (I GUAPPI – Italia, 1974)

Regia: Pasquale Squitieri

Cu: Claudia Cardinale, Franco Nero, Fabio Testi

Dramă. În Napoli, la sfârşitul secolului XIX, Nicola Bellizzi visează să devină avocat. Pentru că a crescut orfan şi cunoaşte viaţa pe străzi, el încearcă să se ţină departe de necazuri, dar intră inevitabil în conflict cu şeful mafiei locale, Don Gaetano. Acesta se convinge, însă, că Nicola e un băiat inteligent şi ambiţios şi îl ia sub protecţia sa. Ca să-şi poată atinge idealul de justiţie, tânărul avocat aspirant se trezeşte legat pe veci de lumea tulbure a criminalităţii.

JOI, 17 IANUARIE, de la ora 20.00

O FAMILIE PERFECTĂ (THE JONESES – SUA, 2009)

Regia: Derrick Borte

Cu: David Duchovny, Demi Moore, Amber Heard

(oar_w460)

Comedie. Steve și Kate Jones, cu minunații lor copii adolescenți Jenn și Mick, sunt punctul de atracție al suburbiei pline de vile luxoase și familii înstărite. Kate e frumoasă, sexy, îmbrăcată din cap până-n picioare în creații ale celor mai celebri designeri, în timp ce Steve are un imens succes în afaceri. Toți vecinii încearcă să țină pasul cu populara și invidiata familie Jones, dar curând își vor da seama că nu sunt deloc pregătiți să afle adevărul cinic de dincolo de faţadă.

VINERI, 18 IANUARIE, de la ora 21.00

MISTERELE DIN SHADOW ISLAND (SHADOW ISLAND MYSTERIES - Canada, 2010)

Partea a doua: ULTIMUL CRĂCIUN

Regia: Gary Yates

Cu: Jennifer Finnigan, Natalie Brown, Cedric Smith

(oar_w460)

După ce vineri, 11 ianuarie, am vizionat cu sufletul la gură acţiunea din superbul decor natural din Shadow Island, în prima parte a thrillerului, ne reîntoarcem alături de Claire cu ocazia Crăciunului, când bunicul ei, Raymond La Foret, strânge întreaga familie la Shadow Island, pentru tradiţionala reuniune anuală. Sărbătoarea este umbrită de anunţul bătrânului că suferă de cancer în stadiul terminal, dar pe rude le mai aşteaptă o surpriză: excentricul Raymond a decis să-şi desemneze moştenitorul în urma unui joc de genul "vânătoare de comori", creat special pentru această ocazie.

De la ora 22.50

ÎN PIELEA EI (I AM YOU – Australia, 2009)

Regia: Simone North

Cu: Guy Pearce, Miranda Otto, Sam Neill, Ruth Bradley

Dramă, film bazat pe evenimente reale, petrecute în 1999 la Melbourne. Într-o seară obişnuită, soţii Mike şi Elizabeth Barber constată că Rachel, fiica lor de 15 ani, nu s-a întors de la şcoală. Dispariţia adolescentei, elevă bună şi dansatoare talentată, nu stârneşte iniţial îngrijorarea poliţiei, care nu tratează cazul drept o prioritate. Nimeni nu o bănuieşte de nimic pe fosta vecină a familiei Barber, Caroline Reed Robertson, o tânără depresivă şi neglijată de părinţi, care, de-a lungul anilor, a devenit obsedată de Rachel, dorindu-şi mereu să fie în locul ei...

SÂMBĂTĂ, 19 IANUARIE, de la ora 20.00

DETECTIVUL DEE ŞI MISTERUL FLĂCĂRII-FANTOMĂ (DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME – China, Hong Kong, 2010)

Regia: Tsui Hark

Cu: Andy Lau, Carina Lau, Li Bingbing, Deng Chao, Tony Ka Fai Leung

(oar_w460)

Film de acţiune. În China secolului VII, împărăteasa Wu Zetian ordonă construirea unei statui uriaşe a lui Buddha, pentru celebrarea urcării ei pe tron. Înainte de terminarea lucrărilor, două crime sunt comise, iar Wu îi cere detectivului Dee să investigheze cazurile. Ancheta lui se va dovedi plină de intrigi şi suspans...

SÂMBĂTĂ, 19 IANUARIE, de la ora 22.20

ONOARE ŞI RESPECT (L'ONORE E IL RISPETTO – Italia, 2012)

Sezonul 1 Prima parte (din 6)

Cu: Gabriel Garko, Serena Autieri, Giuseppe Zeno, Eric Roberts, Giancarlo Giannini, Virna Lisi.

(oar_w460)

În anul 1956, familia Fortebracci pleacă din Sicilia şi se mută în Nord, sperând să le poată oferi o altă viaţă celor doi băieţi, Tonio şi Santi. Tonio este un tânăr inteligent şi impetuos, ale cărui acţiuni îl vor duce într-o direcţie greşită, printre capii mafiei, în perioada în care cele mai proeminente figuri ale acesteia erau Don Rosario şi Don Calogero. Santi, în schimb, opusul fratelui său, este timid şi introvertit şi o va lua pe drumul legii, încercând sa combată criminalitatea prin justiţie.

DUMINICĂ, 20 IANUARIE, ora 13.00

VULTUR 101 – România, 1957

Regia: Andrei Călăraşu

Cu: Marga Barbu, Ştefan Moisescu, Constantin Şincu, Ion Besoiu

(oar_w460)

Dramă. Ecranizare a romanului „Zbor de noapte” de Nicolae Tăutu.

Un tânăr pilot român realizează fapte de eroism în timpul războiului, dar dragostea pentru o femeie îl face vulnerabil în faţa spionilor străini.

De la ora 20.00

HOREA – România, 1984

Regia: Mircea Mureşan

Cu: Ovidiu-Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu, Mircea Albulescu

(oar_w460)

Dramă, film istoric. În 1784, trimis în Transilvania pentru a ancheta cauzele răscoalei lui Horea, baronul Jankowitz, înalt judecător imperial, îi condamnă la moarte pe cei trei capi, Horea, Cloşca şi Crişan, care fuseseră trădaţi de către ţărani, pentru recompensa în galbeni. Crişan se spânzură în temniţă, iar Horea şi Cloşca mor schingiuiţi lângă cetatea Albei.

FILMUL DE ARTĂ, ora 22.00

O VIAŢĂ MAI BUNĂ (A BETTER LIFE - SUA, 2012)

Regia: Chris Weitz

Cu: Demian Bichir, Jose Julian

*Nominalizări la Oscar, premiul Screen Actors Guild şi premiul Independent Spirit pentru cel mai bun rol masculin (Demian Bichir)

(oar_w460)

Dramă. Mexicanul Carlos Galindo visa la o viaţă mai bună pentru soţia şi fiul lui când a trecut graniţa ilegal în Statele Unite. Câţiva ani mai târziu, după ce soţia l-a părăsit, singurul ţel al lui Carlos este ca băiatul, Luis, să poată profita de posibilităţile de care el n-a avut parte niciodată. Dar adolescentul se lasă atras într-o bandă violentă de cartier, riscând să-i provoace necazuri lui Carlos, care nu are statut legal în America.

JOI, 17 IANUARIE, ora 22.10

CARACATIŢA (LA PIOVRA – Italia, Franţa, Germania, 1984-2001)

Sezonul 8: SCANDALUL (LO SCANDALO)

Regia: Giacomo Battiato

Cu: Raoul Bova, Anja Kling, Luca Zingaretti, Fabrizio Conti, Renato Mori

(oar_w460)

Dramă. Acţiunea are loc în anii '50, într-un orăşel din Sicilia. Baronul Francesco Altamura, revenit pe meleagurile natale după ce şi-a făcut studiile în America, plănuieşte să pună bazele unei întreprinderi moderne şi să creeze locuri de muncă într-o regiune săracă. Refuzul lui de a colabora cu capul mafiei locale – supranumită "Onorata Societa" – se soldează cu răpirea fiului său, micuţul Paul, de către Pietro Favignana, al doilea în ierarhia mafiotă. Favignana este, la rândul lui, tatăl unui băiat de 12 ani, nimeni altul decât Tano Carridi, cel care va deveni, peste ani, o verigă importantă în jocurile Mafiei. Cazul fiului răpit al baronului este anchetat de către tânărul căpitan de carabinieri Carlo Arcuti, care se va trezi şi el în mijlocul unui scandal, îndrăgostindu-se de Barbara, soţia lui Altamura şi mama copilului dispărut.

 

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:25 România…în bucate (R)

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2