loader
Foto

Filme româneşti care au făcut istorie, duminică, la TVR 2

Pe 23 noiembrie, TVR 2 difuzează filmele „Tunelul” (ora 14:10), „Balul de sâmbătă seara” (ora 20:10) şi „Cel mai iubit dintre pământeni” (22:10).

 

Tunelul

Regizat în 1966 de Francisc Munteanu, drama prezintă povestea a şapte militari români şi sovietici care îndeplinesc cu preţul vieţii o misiune extrem de importantă: salvarea unui tunel amplasat strategic, pe care nemţii în retragere vor să-l arunce în aer. Povestea se întâmplă în 1944, în Transilvania, iar printre actori, îi găsim pe Ştefan Bănică, Ion Dichinseanu şi Florin Piersic. Ora de difuzare:  14:10.

Balul de sâmbătă seara

Duminica Filmului Românesc aduce în această duminică filmul „Balul de sâmbătă seara”, o comedie spumoasă din 1968, în regia lui Geo Şaizescu . Şoferul Papa (Sebastian Papaiani), care transportă alimentele pentru cantina unui mare şantier, se îndrăgosteşte de două fete. Pentru a o alege pe una dintre ele, le pune la încercare devotamentul: care dintre ele îl va aştepta la gară atunci după ce le anunţă că a suferit un accident?

Pentru Tudor Caranfil această peliculă  - „comedie lirică, dulce-amăruie” – este „despre ambiţia urbanizării şi setea de absolut în dragoste, superioară prin subtilitate, întregii opere a lui Saizescu”. Ora de difuzare: 20:10.

Cel mai iubit dintre pământeni

Realizat în 1995 de Şerban Marinescu, drama este ecranizarea romanului cu acelaşi nume, scris de Marin Preda. Victor Petrini, filosof de profesie, e ridicat de Securitate şi supus anchetei, din cauza unei scrisori pe care unul dintre foştii săi colegi de facultate o încheia cu un banc stupid. Experienţa de deţinut în universul concentraţionar şi apoi între zidurile la fel de închise ale „libertăţii” îi lărgesc eroului orizontul filosofic. În rolurile principale, îi regăsim pe Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică şi Mircea Albulescu. Ora de difuzare: 22:10.

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2