loader
Foto

Galerie foto

Filme lunii septembrie la TVR 2

„Sahara”, „Farul de la capătul lumii”, „Stigmatul răului” și „Camille”, printre cele mai așteptate producții

 

Toamna aduce cele mai frumoase filme la TVR 2, fie că este vorba de western, aventură, dramă, sau comedie spumoasă, iar cele mai cunoscute și îndrăgite nume ale cinematografiei nu vor rata întâlnirea cu telespectatorii. Duminică, 17 septembrie, de la ora 13.30, Anne Baxter, Jeff Chandler și Rory Calhoun aduc „Aur şi sânge” (THE SPOILERS - SUA), un western ce a făcut istorie în 1995, în regia lui Jesse Hibbs. Iubitorilor de adrenalină, TVR 2 le-a pregătit, de la 23.40, „Slevin: Nevinovat cu ghinion” (LUCKY NUMBER SLEVIN - Germania, SUA, 2006), un thriller palpitant cu Josh Hartnett, Bruce Willis, Ben Kingsley și Morgan Freedman în rolurile principale. Aventura e la ea acasă în „Sahara” (SAHARA - SUA 2005), una dintre cele mai palpitante producții cu Matthew McConaughey, Penelope Cruz și Steve Zahn în rolurile principale.

Miercuri, cinefilii au întâlnire cu Telecinemateca. Pe 20 septembrie, de la ora 21.10, aici vor urmări „Vertigo”, o capodoperă ce poartă semnătura lui Alfred Hitchcock. Considerat de critici drept cel mai bun film al maestrului, producția a primit două nominalizări la Oscar și explorează traseul psihologic al obsesiei. În rolurile principale, James Stewart și Kim Novak. Miercuri, 27 septembrie, „Cortina sfâșiată” (TORN CURTAIN – SUA, 1966) încheie ciclul Hitchcock la Telecinematecă. Acțiunea se desfășoară în timpul Războiului Rece, iar Paul Newman și Julie Andrews aduc un plus thriller-ului excepțional.

Războiul este trăit atât de adulți, cât și de copii. Joi, 21 septembie, de la ora 21.10, telespectatorii TVR 2 sunt martori la „Războiul nasturilor” (LA NOUVELLE GUERRE DES BOUTONS – Franţa, 2011). Filmul de aventuri surprinde confruntarea dură între copiii a două sate din sudul Franței, la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Dacă spui Arnold Schwarzenegger și Danny DeVito te gândești la.... „Gemenii” (TWINS – SUA, 1988).  Comedia plină de peripeții amuzante a cărui regie este semnată de Ivan Reitman se va difuza joi, 28 septembrie, de la ora 21.00.

Filmul de artă ne întâmpină la sfârșitul săptămânii. Dintre producțiile premiate sau nominalizate la cele mai importante competiții de gen, TVR 2 a pregătit telespectatorilor câteva bijuterii cinematografice. Printre acestea, „Farul de la capătul lumii” (THE LIGHT AT THE EDGE OF THE WORLD – SUA, Spania, 1971). Programat vineri, de la 20.10, „Farul de la capătul lumii” este o adaptare a romanului omonim al lui Jules Verne și îi are pe Kirk Douglas, Yul Brynner și Samantha Eggar în rolurile principale.

Printre cele mai așteptate producții ale sfârșitului de septembrie, telespectatorii TVR 2 se vor bucura de „Stigmatul răului”, filmul noir lansat în anul 1958, scris și regizat de Orson Welles,  dar și de drama „Camille” (Marea Britanie 1984), adaptare după romanul "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas fiul, cu Greta Scacchi, Colin Firth și John Gielgud.

7:50 Documentar 360°GEO

* Nomazii din Kârgâzstan (Nomades du Kirghizstan, Franţa-Germania, 2009) Redifuzare

*Cu piscuri atingând peste 7.000 de metri, masivul Tian Shan marchează frontiera dintre China şi Kârgâzstan. De câţiva ani, din cauza accelerării topirii gheţarilor, păstorii semi-nomazi care îşi urcă primăvara turmele pe păşunile alpine au tot mai multe probleme la traversarea cursurilor de apă, transformate în torenţi.

Realizator: Wolfgang Mertin

Redactor: Corina Feleagă

8:45 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2