loader
Foto

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară George Grigoriu, la TVR 2

În direct de la Brăila, TVR 2 şi TVR+ au transmis cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară George Grigoriu.

 

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+

În perioada 6 - 8 iunie, la Brăila se desfăşoară Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”. Aflat la a X-a ediţie, evenimentul este difuzat de TVR 2 şi TVR+.

Telespectatorii pot urmări vineri, sâmbătă şi duminică, în direct, etapele concursului de muzică, Gala Laureaţilor, dar şi recitalurile unor artişti de excepţie, susţinute în cadrul acestui festival.

Festivalul este prezentat de Octavian Ursulescu, iar juriul este compus din Marius Ţeicu – preşedinte, Titus Andrei, Andreea Andrei, Horia Moculescu, Cristian Faur, Eliane Dambre - Elveţia, Oleg Volontir - Moldova, Martin Karlonski - Bulgaria, Franco Iannizi - Italia.

Compozitorul George Grigoriu s-a născut la Brăila, în 1927. După ce a cântat, alături de fraţii săi, în formaţia Trio Grigoriu, George s-a concentrat pe compoziţia de muzică uşoară, el fiind cunoscut pentru primele piese pe care le-a creat cântăreţei Margareta Pâslaru.

În continuare, el a colaborat cu artişti ca Angela Similea, Stela Enache, Mihaela Runceanu sau Marina Florea.

Vineri, 6 iunie, de la ora 20.10, TVR 2 transmite în direct momentele muzicale susţinute de concurenţii înscrişi la ediţia din acest an a festivalului. În partea a II-a, care începe de la ora 23.10, vom avea parte de un concert susţinut de Ian Raiburg din Republica Moldova.

La ediţia din acest an sunt prezenţi în competiţie 24 de tineri din: România, Marea Britanie, Rusia, Canada, Italia, Ucraina, Belarus, Croaţia, Bulgaria şi Moldova.

Bagheta dirijorala a Big-Band-lui este la Ionel Tudor.

Programul din 7 şi 8 iune:

Prima Parte începe de la ora 20.10;

A doua parte începe de la ora 22.30;

(w882) festival g

***

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară George Grigoriu poate fi urmărit și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2