loader
Foto

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL - se vede la TVR 2

Luni, 1 septembrie,  TVR 2 a difuzat un material special despre cea de-a XI-a ediţie a Festivalului.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În perioada 12-17 august 2014 s-a desfăşurat cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în organizarea Fundaţiei Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române- coproducător.

Spre deosebire de ediţiile anterioare organizate în Deltă, cea din acest an a fost găzduită de Bucureşti, spre marea bucurie a publicului larg care nu putea ajunge la gurile Dunării.

Pentru iubitorii din ţară ai acestui festival, Televiziunea Română a realizat materiale speciale care să redea cel mai bine atmosfera ediţiei din acest an a Festivalului Anonimul, în cadrul căruia au fost prezentate cele mai bune lung-metraje, scurt metraje de ficţiune şi de animaţie, selectate din peste 450 de producţii, din 35 de ţări. Reportajul de la TVR 2 a prezentat principalele intenţii ale organizatorilor (Irina Nistor în calitate de selector şiMiruna Berescu, directoarea Festivalului), dar şi ale participanţilor români şi străini care s-au remarcat prin filmele realizate.

Aţi putut urmări scurte interviuri cu  Alexandra Lungu, protagonista filmului MINUNI (care a luat Marele Premiu la Cannes anul acesta), cu regizorul mongolez Byamba Sakhya care a primit Trofeul Anonimul pentru lung-metrajul TELECOMANDA, cu regizorul The Maw Naing din Burma, deţinătorul Premiului special pentru CĂLUGARUL, cu regizoarea Brigitte Drodtloff, premiată pentru filmul său OMUL. Alte scurte declaraţii la TVR 2 au venit din partea altor participanţi (regizori, actori, scenarişti), precum : Chia-Ho Tai din Taiwan,  Germain Kanda, Roxana Andrei, Mihai Ghiţă, Nicolae Constantin Tănase, Iulia Rugină, Letiţia Roşculeţ, Ana Ularu, Andi Vasluianu, Dorian Boguţă sau Emanuel Pârvu.

 

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Invitat:

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2