loader
Foto

Galerie foto

"Europa 360": cetățeni europeni contra crizei economice

Reportajele din această ediție a emisiunii explorează efectele crizei economice în Europa și sunt produse de televiziunile publice din Bulgaria, Franța, Croația și Italia.

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Fermierii bulgari au găsit o posibilă ieșire din criza economică în producția de îngrășăminte bio provenite din viermi californieni. Dar riscurile sunt mari iar reușita nu este întotdeauna garantată. Urmărim povestea a trei fermieri și evoluția a două ferme: una care a descoperit succesul și una care este în pragul falimentului.

În Olanda criza economică se manifestă și prin presiuni asupra sistemului de îngrijire a persoanelor vârstnice. Restrângerea bugetelor conduce la reduceri de personal, astfel încât mai pot fi finanțate doar posturile de specialitate. Soluția găsită, implicarea prin voluntariat a familiilor rezidenților, este benefică dar naște și controverse.

Uleiul de imortela din Croația este foarte căutat în industria farmaceutică. Este exportat în Uniunea Europeană și Statele Unite la prețuri de până la 1500 de euro per kilogram. Pe coasta dalmată culesul imortelelor a devenit o goană după venit iar localnicii sunt nemulțumiți de invazia muncitorilor sezonieri, care provoacă distrugeri ale mediului.

În Italia, cercetarea științifică ar putea aduce ieșirea din criză. Un proiect de milioane de euro finanțat din fonduri europene își propune să dezvolte aplicații ale internetului în mediul submarin. Sunt implicați experți din mai multe țări și se așteaptă ca rezultatele cercetărilor să aibă un impact puternic în multe domenii.

(w235)

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminică 23.11.2014, la ora 19.30 iar pe TVR Timișoara duminică 23.11.2014 de la ora 21:00, cu reluare luni 24.11.2014 de la ora 12:30.

8:00 Opera comică pentru copii

Sezon Nou

*Opera copiilor

Producător: Valentina Băinţan

9:00 Generaţia Fit

Sezon Nou

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2