loader
Foto

Etapa a opta a SuperLigii de Rugby, la TVR 2 şi TVR 3

Vineri şi sâmbătă, meciurile CSM Olimpia Bucureşti - Timişoara Saracens RCM-UVT şi CSA Steaua Bucureşti - U Cluj au fost transmise la tv şi pe TVR+. Pentru prima dată în România, iubitorii acestui sport au putut urmări şi fluxul video de la camera arbitrului.

 

UPDATE: Meciul dintre CSA Steaua Bucureşti și U Cluj (difuzat pe TVR 2 sâmbătă, 16 mai) este disponibil online pe TVR +

UPDATE: Meciul dintre  CSM Olimpia Bucureşti şi Timişoara Saracens RCM-UVT (difuzat pe TVR 3 vineri, 15 mai) este disponibil online pe TVR+.

Experiment inedit pentru transmisiunile televizate. La partida de rugby Dinamo- Steaua, de pe TVR2, din data de 9 mai, arbitrul a avut o minicameră pentru a urmări fazele partidei din perspectiva  acestuia.

Experimentul a fost un succes, iar, din acest weekend,  camera arbitrului va fi utilizată la toate meciurile oficiale de rugby transmise de Televiziunea Română. Este o tehnică deja folosită în celebra competiţie din lumea rugbyului, “Turneul celor 6 Naţiuni”.

Această cameră vine ca o întărire şi cu o imagine edificatoare. Este de notorietate faptul că deja Televiziunea Română, în cadrul transmisiunilor de rugby, oferă posibilitatea tehnică pentru un arbitru de a sta în carul de reportaj şi de a accesa reluările fazelor litigioase. De menţionat că arbitrul din car recomandă o soluţionare arbitrului, însă numai arbitrul ia decizia finala. Cu această cameră montată pe arbitru se va putea difuza o reluare suplimentară sau urmărirea unei faze de joc în timp real.

Transmisia iniţiată împreună cu Federaţia Română de Rugby va permite suporterilor o mai bună înțelegere aacestui sport de echipă cu tradiţie în Romania și să-i aducă mai aproape de acțiunea din teren.

Fluxul video va fi disponibil pe site-ul www.tvrplus.ro la meciurile de vineri şi sâmbată.

(w882) Camera Arb

Dacă urmăriţi meciul transmis de TVR2/TVR 3 la un televizor şi aveţi disponibil un calculator/laptop sau echipament de tip tableta sau smartphone conectate la o retea de internet, în paralel cu transmisia de televiziune veţi putea urmări şi imaginile de pe camera arbitrului la adresa (se va pune adresa la care va fi disponibil streanul ref-cam).

(w882) Camera Arb

În cazul în care urmăriţi meciul la un PC/laptop de pe www.tvrplus.ro veţi avea posibilitatea să vizionaţipe site-ul tvr2.tvr.ro/ tvr3.tvr.ro imaginile de la camera arbitrului pe un ecran suplimentar conectat la ieşirea plăcii video a calculatorului sau pe un dispozitiv mobil conectat la internet.

(w882) Camera Arb

Iată meciurile programate>

Vineri, 15 mai, ora 18:15, TVR 3 a transmis în direct întâlnirea dintre CSM Olimpia Bucureşti şi Timişoara Saracens RCM-UVT.

Sâmbătă, 16 mai, ora 11:00, la TVR 2 a fost transmis meciul CSA Steaua Bucureşti - U Cluj.

Meciurile au fost comentate de Dragoş Bocanaciu şi Alex Roman.

 

***

Meciurile pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

5:15 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

5:40 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

*Limba germană

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2