loader
Foto

„Eroii nu au vârstă", la TVR 3

De luni până vineri, până marți, 29 august, de la ora 10:00, urmăriţi aventurile tinerei Andreea şi a prietenilor ei, în serialul care, în 1984, a făcut furori.

 

TVR 3 vă prezintă „Eroii nu au vârstă", un serial realizat de Televiziunea Română în anul 1984, o poveste din timpul evenimentelor din august 1944, cu un grup de tineri care sabotează mașina de război fascistă.

Filmul marchează debutul în cinematografie a doi adolescenţi care, în timp, s-au transformat în mari artişti. Este vorba despre Rodica Horobeţ care avea 14 ani când a interpretat rolul Andreei şi partenerul ei, Ştefan Bănică Jr. de numai de 17 ani, în rolul lui Guriţă.

Serialul are la bază romanul "Printesa din Şega" de Francisc Munteanu, Şega fiind un cartier al oraşului Arad. Acţiunea are în plan central o tiparniţă clandestină cu care comuniştii imprimã manifeste. Tânăra Andreea, zisă şi „prinţesa din Şega”, devine un membru de încerdere al echipei care se ocupă de această tipografie. Adversarii sunt nemţii şi autorităţile româneşti aservite regimului nazist - în primul rând poliţia. Colaboratorii Andreei sunt nu doar adulţii comunişti, ci şi tovarăşii ei de joacă.

Aşa cum declara Rodica Horobeţ într-unul din interviurile sale acordate presei: „Filmul a avut un impact puternic în acea perioadă. Anul 1984. S-a filmat de dimineaţă şi până seara, timp de un an. Nu-mi mai rămânea timp decât să mai merg la şcoală din când în când. Ţin minte că şi în realitate m-am amorezat de Bănică, pentru o scurtă perioadă, după care am devenit prieteni foarte buni”,

Eroii nu au vârstă – serial cu 12 episoade, producţie 1984
Regia: Mihai Constantinescu, Dan Mironescu
În distribuţie: Virgil Andriescu, Ionuţ Antonie, Cristina Deleanu, Gheorghe Dinică, Constantin Diplan, Rodica Horobeţ, Emil Hossu, Ștefan Bănică jr, Dana Dogaru.

 

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2