loader
Foto

Galerie foto

„Enescu în inima mea” – TVR 2 aniversează 132 de ani de la naşterea lui George Enescu printr-o dezbatere-eveniment

Luni, 19 august, de la ora 21.00, la TVR 2 și online pe TVR+ și de la ora 22.00 la TVR HD

 

TVR 2 îi invită pe telespectatori să urmărească luni, 19 august, de la ora 21.00, chiar în ziua aniversării a 132 de ani de la naşterea lui George Enescu (n. 19 august 1881 – d. 4 mai 1955), un program special dedicat marelui muzician român. Emisiunea este disponibilă pentru internauţi simultan şi pe platforma video a Televiziunii Române – TVR+, iar în aceeaşi seară, de la ora 22.00, va fi difuzată şi de TVR HD.

Cei care aşteaptă cu nerăbdare cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” vor avea ocazia să descopere personalitatea excepţională – compozitor, pianist, dirijor, violonist şi pedagog – a celui ce a dat numele acestei adevărate sărbători a muzicii.

Astfel, cunoscutul dirijor Tiberiu Soare va modera luni la TVR 2 o dezbatere realistă, deschisă, despre istoria, prezentul şi viitorul festivalului, întâlnire ce se va transforma într-o memorabilă poveste din care vom resimţi parfumul fin al muzicii enesciene.

Invitaţii acestei dezbateri sunt Mihai Constantinescu, director ARTEXIM, organizator al Festivalului Internaţional „George Enescu”, şi talentatul violonist Alexandru Tomescu, care a participat în anul 1999 la Concursul Internaţional George Enescu şi care va urca anul acesta pe scena festivalului la Sibiu.

Cu doar două săptămâni înainte de debutul evenimentului muzical al acestei toamne, melomanii vor putea afla luni seara la TVR 2 care sunt tendinţele de interpretare a partiturilor lui Enescu de către diferite orchestre ale lumii, de ce interpretarea unei compoziţii de George Enescu este o condiţie obligatorie pentru acest eveniment, care sunt momentele speciale ale celei de-a XXI ediţii a festivalului, dar şi care sunt provocările financiare ale organizării şi gestionării unui eveniment cultural de o asemenea anvergură. În plus, invitaţii vor aduce în discuţie câteva dintre momentele mai puţin cunoscute din viaţa lui George Enescu şi vor oferi câteva sfaturi pentru cei care doresc să se înscrie la concursul internaţional care poartă numele marelui muzician.

Tot sub genericul „Enescu în inima mea", TVR 2 difuzează în perioada 19-30 august (în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 23.00) o serie de scurte materiale despre viaţa şi muzica lui George Enescu, precum şi despre ediţiile anterioare ale festivalului „George Enescu”.

În luna septembrie, în calitate de coproducător al evenimentului încă din anul 1958, Televiziunea Română va prelua toate concertele actualei ediţii a Festivalului desfăşurate la Ateneul Român şi la Sala Palatului şi va transmite în direct majoritatea acestor evenimente de înaltă ţinută. TVR va dedica un spaţiu amplu în grila sa de programe din această toamnă, pentru a reflecta întreaga amploare a Festivalului „George Enescu”, desfăşurat între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

 

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

* O călătorie la Mănăstirea Galata, o vizită la moară si o traditie dulce din Moldova: mucenici cu miere șsi nucă.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2