loader
Foto

Omul cu chitara

O dată pe lună, Ducu Bertzi ne aşteaptă într-o atmosferă caldă, cu amintiri şi întâmplări din lumea muzicii folk.

 

Galerie foto

 

„Omul cu chitara” este o emisiune închinată muzicii, care recreează o dată pe lună, timp de o oră, atmosfera caldă a şuetelor cu amintiri şi întâmplări din lumea folkului.

Muzica sufletului, poezie pe acorduri calde şi poveşti folk spuse la gura sobei de către artişti consacraţi ai genului.

„Omul cu chitara” aduce în prim plan muzica şi poveştile din spatele cântecelor compuse de cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti.  O dată pe lună (re)descoperim frumuseţea muzicii folk şi îi însoţim pe cântăreţii şi compozitorii care ne-au oferit cele mai frumoase piese de-a lungul anilor.

Există o mişcare continuă în zona folk, în Bucuresti şi în ţară, care nu are un spaţiu adecvat unde să se regăsească în media. Interesul crescut al publicului mă face să cred că se va reflecta în audienţă pe TVR 2. Este necesară mediatizarea emisiunii, dar şi mesajul care este transmis telespectatorului. Ea vine în contextul de normalitate, bun gust şi act artistic firesc, pe care încearcă să-l impună TVR 2.” (Ducu Bertzi)

De la ora 17:00 la TVR 2 și online pe TVR+.

Pentru noul sezon care începe din 21 martie, „Omul cu chitara” le aduce telespectatorilor un nou concurs, unde au şansa să câştige câte o chitară la fiecare ediţie. Telespectatorii trebuie să fie atenţi la întrebarea de pe online, pusă în timpul emisiunii, şi vor trebui să răspundă pe pagina de Facebook Omul cu chitara la TVR 2.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici.


21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)

 

#tvr2