loader
Foto

Referendum.Edu

"Referendum.Edu" este o serie de emisiuni-dezbatere dedicate conceptului "Educație", în toată complexitatea acestuia: de la formarea din anii copilăriei și până la preocupările adulților de lărgire a orizontului de cunoaștere către noi și noi domenii.

 

Galerie foto

 

Demersurile individuale sau colective ce contribuie la formarea unui om activ pentru societate, fie că este vorba despre educație formală sau non-formală, vor constitui teme de discuție cu actorii din sistemul de învățământ, cu decidenți și cu organizații nonguvernamentale, cu părinți și cu educatori, cu tineri și cu maturi din a căror experiență avem cu toții de învățat.

Vom adresa public întrebări-cheie: cum creștem calitatea procesului de învățământ și cum asigurăm o mai bună corelare cu piața muncii, astfel încât să identificăm soluții pentru marile probleme ale sistemului de educație din România.

Vom explica vocația de a preda, performanța și excelența ca repere în formarea unor generații bine pregătite pentru o lume tot mai dinamică. Vom cunoaște poveștile de succes ale olimpicilor și vom căuta soluții pentru a spori șansele persoanelor cu nevoi speciale de a beneficia pe deplin de dreptul la educație.

***

Emisiunea poate fi urmărită săptămânal, în fiecare seară de miercuri, cu începere de la ora 21.00, pe TVR 2 și TVR +.

***

Prezentator și realizator: Monica Ghiurco
Producător: Otilia Găinar
Regia artistică: Vitalie Lupașcu

10:00 Documentar 360°GEO (R)

* Caperele din Sicilia-savoarea Mediteranei (Les câpres de Sicile, la saveur de la Méditerranée, Franţa-Germania, 2020)

Caperul, una dintre cele mai vechi plante cultivate în bazinul Mediteranei, este foarte răspândit în sudul Italiei. Se consumă nu doar fructele, boabe de capere-numite cucunci în Italia-, cât mai ales bobocii comestibili ai florilor, numiţi capere, care se conservă în sare sau în ulei. Pe insula vulcanică Pantelleria din sudul Siciliei se recoltează capere de cea mai bună calitate.

Redactor: Adriana Vulpe

Realizator: Martin Schacht

(Reluare)
11:00 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2022) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul:52

Redactor: Vlad Ţurcan