loader
Foto

"Omul cu chitara" a revenit la TVR 2

Din 9 octombrie, Ducu Bertzi continuă să aducă poezia pe acorduri calde şi poveştile folk spuse la gura sobei.

 

Galerie foto

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Din 9 octombrie, în fiecare joi seara, de la ora 23.00, Ducu Bertzi readuce la TVR 2 emisiunea muzicală de divertisment - "Omul cu chitara". Din acest sezon, el va o va avea alături în studio pe Eveline Păuna - iar împreună, cei doi îşi propun să ofere telespectatorilor, pentru o oră, atmosfera caldă a şuetelor cu amintiri şi întâmplări din lumea muzicii folk - având ca invitaţi artişti consacraţi ai genului sau de tineri care s-au afirmat în ultimii ani.

Invitata primei ediţii din noul sezon este Zoia Alecu, una dintre cele mai îndrăgite artiste a genului. Ea va interpreta câteva dintre cele mai cunoscute piese, va vorbi despre reinventarea sa ca artist în universul muzical, precum şi despre supravieţuirea artiştilor şi a genului folk.

Emisiunea îşi propune să aducă în prim plan activitatea componistică a celor mai cunoscuţi şi îndrăgiţi cantautori, prezenţa lor în concerte, festivaluri, precum şi prezentarea celor mai tineri autori de gen care s-au remarcat prin câştigarea unor festivaluri de prestigiu. Pe parcursul ediţiilor vor fi semnalate evenimentele cultural-muzicale care urmează să se desfăşoare şi prezintă secvenţe din cele care au avut loc.

”Există o mişcare continuă în zona folk, în Bucuresti şi în ţară, care nu are un spaţiu adecvat unde să se regăsească în media. Interesul crescut al publicului mă face să cred că se va reflecta în audienţă pe TVR 2. Este necesară mediatizarea emisiunii, dar şi mesajul care este transmis telespectatorului. Ea vine în contextul de normalitate, bun gust şi act artistic firesc, pe care încearcă să-l impună TVR 2.” (Ducu Bertzi)

Cea mai nouă membră a echipei "Omul cu chitara", jurnalista Eveline Păuna, este cunoscută publicului TVR 2 de la emisiunile "Vara pe val" şi "Top Cultura". Aşa cum ne mărturiseşte, Eveline a lucrat la multe formate de televiziune, însă "Omul cu chitara" este singurul care se bazează atât de mult pe emoţie. "Cu noi veți râde, vă veţi aminti de cei mai frumoşi ani, veţi lăcrima şi veţi cânta. Sunt sigură! Am onoarea şi bucuria de a vă fi gazdă, împreună cu Ducu Berzi, în fiecare joi – zi ce va deveni reperul întâlnirilor noastre. Rolul meu este acela de a aduce în platou gândurile și mesajele dumneavoastră, dar vă asigur că nu voi renunța nici la pasiunea mea pentru jurnalismul iscoditor".

Producător emisiune: Monica Nicolescu

***

Emisiunea "Omul cu chitara" se difuzează în fiecare zi de joi, de la ora 23:00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

* O călătorie la Mănăstirea Galata, o vizită la moară si o traditie dulce din Moldova: mucenici cu miere șsi nucă.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 

#tvr2