loader
Foto

De la „Festivalul Inimilor”, cu drag, Iuliana Tudor

Pe 19, 20 şi 27 august, telespectatorii TVR 1 pot vedea cele mai frumoase momente ale ediţiei a XXVIII-a a Festivalului Internaţional de Folclor desfăşurat în oraşul de pe Bega.

 

Galerie foto

 

La începutul lunii iulie, Teatrul de Vară din parcul timişorean al Rozelor găzduia o nouă ediţie a sărbătorii internaţionale a folclorului. Desfăşurat sub semnul prieteniei şi al păcii, Festivalul Inimilor, prezentat şi în acest an de Iuliana Tudor, a întrunit artişti de pe întreg mapamondul, spectatorii fiind invitaţi să descopere, prin dans, muzică şi porturi tradiţionale, o mică parte a Patrimoniului Cultural Internaţional.

Sâmbătă, 19 august, de la ora 12.10, duminică, 20 august, de la 21.10 şi duminică, 27 august, la aceeaşi oră, urmărim la TVR 1 şi online, pe TVR+, cele mai frumoase momente ale ediţiei a XXVIII-a a Festivalului Internaţional de Folclor - „Festivalul Inimilor”.

(w640) Festivalul

(w640) Festivalul

Artişti din ţări precum Argentina, Bulgaria, Columbia, Georgia, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Republica Belarus, Serbia, Spania, Turcia şi România vin şi în faţa telespectatorilor TVR 1, pe parcursul celor trei părţi ale Festivalului. Diversitatea folclorică a României este reprezentată de ansambluri prestigioase, ca „Mureşul” din Târgu Mureş, „Cindrelul–Junii Sibiului” din Sibiu, „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca, „Transilvania” din Baia Mare, „Bihorul” din Oradea, dar şi gazdele timişorene „Banatul”, „Doina Timişului” şi „Timişul”, alături de îndrăgita interpretă Andreea Voica. De asemenea, vom regăsi în programul Festivalului Inimilor formaţiile naţionalităţilor conlocuitoare „Eszterlanc” şi „Mladost”, precum şi formaţii ale aşezămintelor culturale din judeţele Caraş-Severin, Arad şi Timiş.

(w640) Festivalul

(w640) Iuliana Tu

Şi la această ediţie, Festivalul Inimilor include în programul său celebra Paradă a Portului Popular, care desfăşurată pe traseul Catedrală – Operă – Catedrală – Parcul Rozelor.

(w640) Festivalul

(w640) Festivalul

Festivalul Inimilor este primul eveniment românesc înscris în calendarul CIOFF (Comitetului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice), aflat sub patronaj UNESCO. TVR este partener media de tradiţie al evenimentului, organizat de Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, încă din 1990.

Foto: facebook.com/FestivalulInimilor

3:35 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.7

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)

4:30 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

 

#tvr2