loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială - Credo, duminică, 3 august: Despre Patriarhul Teoctist Arăpaşu

Duminică, 3 august,  a fost difuzată la TVR 2 o ediţie specială a emisiunii CREDO, dedicată celui de-al cincilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist Arăpaşu.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ca o veste năprasnică venea pe la al cincilea ceas din zi, la sfârşit de iulie, trecerea la cele veşnice a celui de-al cincilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist Arăpaşu.

În ziua de 30 iulie 2007, destinul şi voia celui de sus au căzut ca o secure peste firul vieţii aceluia care devenise timp de două decenii, după 1989, un simbol nu numai al ortodocşilor români, ci şi al ţării noastre.

Trecea dincolo de această fire a lucrurilor, demn şi discret, o pesonalitate publică şi duhovnicească de mare anvergură, un om care îi obişnuise pe semenii săi cu blânde urări în toate marile sărbători, un glas povăţuitor, care se impunea în fiecare clipă de cumpănă a ţării sau a neamului printr-un mesaj matur şi statornic, într-o Românie încă debusolată după calvarul a 50 de ani de comunism.

(w882) Patriarhul

Pentru Patriarhul Teoctist Arăpaşu senectutea nu a fost nicicând o povară, ci un dar care s-a zămislit ca un model spiritual în trecerea sa peste pragul dintre cele două milenii.

Gândurile sale, rostite pentru posteritate, rămân ca un ecou înaintea căruia se cuvine a face o reverenţă perpetuă, ca în faţa unei eterne cărţi de învăţătură a neamului românesc.

Vă invităm să urmăriţi o poveste de viaţă, într-o ediţie specială a emisiunii Credo, duminică, 3 august, de la ora 23.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

Scenariul şi comentariul: Cristina Andrei şi Titi Dincă
Producator: Elena Dinu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


4:20 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

5:10 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2