loader
Foto

Ediţie de sărbătoare cu muzică, parfumuri, artă vizuală şi cărţi

Vineri, cu Liana Stanciu, la „ Arte, carte şi capricii” - de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD, şi TVR+ .

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vineri, 18 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR HD, Liana Stanciu a fost gazda unei noi ediţii de Arte, carte şi capricii cu informaţii culturale despre muzică, parfumuri, artă vizuală, cărţi şi multe altele.

Singurul "profesor de parfumuri din lume", celebrul Roja Dove a venit pentru a doua oară în România! Roja Dove realizează cea mai luxoasă gamă de parfumuri concepută vreodată, preţurile acestor creaţii olfactive variind între 500 şi 3000 de euro  - detaliile le-aţi aflat vineri, chiar de la el.

Invitatul ediţiei a fost violoncelistul  Adrian Naidin, omul-spectacol care combină cu uşurinţă jazz, muzică clasică şi folclor românesc. Peste câteva zile el va susţine la Teatrul Naţional din Bucureşti spectacolul Măturătorii raiului, despre care a vorbit la  Arte, carte şi capricii cu Liana Stanciu.

La Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, plasticianul Ioan Tămâian v-a propus să descoperiţi Reflexii în timp, o expoziţie care reuneşte lucrări ce marchează etapele importante ale creaţiei sale. La Arte, carte şi capricii aţi putut descoperi câteva dintre surprinzătoarele forme de sticlă create de foc, siliciu şi mult talent.

Inspirat de cei trei copii ai săi, scriitorul Danion Vasile a deschis o colecţie: Palatul poveştilor frumoase, în care Capra cu trei iezi, de exemplu, îşi modifică titlul şi finalul… Dar mai multe aţi putut afla din dialogul purtat de Danion Vasile cu echipa Arte, carte şi capricii despre viaţă şi poveşti, despre copii, cadouri, cărţi şi inspiraţie.

La începutul lunii decembrie, a fost prezent la Bucureşti unul dintre cei mai importanţi autori francezi contemporani. Eric Emmanuel Schmitt, o celebritate a literelor şi nu numai, a stat de vorbă cu Marius Constantinescu, pentru emisiunea Arte, carte şi capricii. – vineri, de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD, dar şi online, pe portalul video TVR+.

 

 

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

* O călătorie la Mănăstirea Galata, o vizită la moară si o traditie dulce din Moldova: mucenici cu miere șsi nucă.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2