loader
Foto

E vremea ta!: Instabilitate atmosferică în centrul țării și căldură în sud-est | VIDEO

În regiunile estice și sud-estice, vremea va fi călduroasă, pe suprafețe mici indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cum este vremea în săptămâna 27 iulie - 2 august, aflați de la echipa E vremea ta!

 

E vremea ta!

VINERI, 31 iulie

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ:  COD GALBEN - 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 04:00

În intervalul menționat, la început în nord, nord-est și local la munte, apoi și în estul și sud-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe suprafețe mici 40...60 l/mp.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în centrul și sudul țării, dar pe spații mai restrânse.

JOI, 30 iulie

DISCONFORT TERMIC ȘI CANICULĂ - vineri (31 iulie)

În cursul zilei de vineri (31 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de vineri spre sâmbătă (31 iulie/01 august) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: COD GALBEN - 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 02:00

În intervalul menționat la munte, în nordul, nord-estul și local în centrul țării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30...50 l/mp.

MIERCURI, 29 iulie

Vremea a fost călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice.

Disconfortul termic este ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) este atins în zonele de câmpie și podiș, din sudul și estul țării.

MARȚI, 28 iulie

INFORMARE METEOROLOGICĂ: 28 iulie, ora 12:00 - 30 iulie, ora 20:00

În intervalul menționat, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice.

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33...35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - miercuri și joi (29 și 30 iulie)
COD GALBEN

În cursul zilelor de miercuri (29 iulie) și joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

(w882) harta 28 i

Ediția din 28 iulie este disponibilă aici:

LUNI, 27 iulie

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: COD GALBEN -  27 iulie, ora 10:00 - 27 iulie, ora 23:00

În Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Banat, Moldova și Muntenia, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

(w882) E vremea t

Ediția din 27 iulie este disponibilă aici:

***

Echipa emisiunii: Camelia Boștină și Raluca Brumariu (producători), realizatori: Laurențiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănuță, Mirela Goldic, Andrei Bărbulescu, Cătălin Heson; prezentatori: Cristina Soare și Andrei Bărbulescu.

Detalii despre evoluția vremii, aflați în emisiunea online "E vremea ta!", pe care o puteți urmări pe YouTube și pe pagina Facebook a emisiunii.

 

5:45 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

* Limba franceza

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

6:10 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2