loader
Foto

Galerie foto

După ani trăiţi în Franţa şi Italia - cum este viaţa acasă, în România

Povestea a două femei care nu se lasă doborâte de greutăţi - duminică, 24 mai, de la ora 12.30 la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+, la emisiunea “A doua emigrare".

 

A doua emigrare

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În această  nouă ediţie, Alina Avramescu prezintă la A doua emigrare poveştile a douoă femei luptătoare. Ambele s-au întors în ţară după ani întregi petrecuţi în străinătate iar acum trăiesc o a doua emigrare acasă, în încercarea de a avea o viaţă normală, alături de cei dragi.

Anca Balanov s-a întors în România după ce 10 ani a locuit în Franţa. Dorul de familia din ţară şi faptul că fiica sa urma să înceapă şcoala au readus-o în Bucureşti. La începutul anilor ‘90, după terminarea Institutui de Educaţie Fizică şi Sport plecase alături de soţul său, Ladislau Balanov, un recunoscut jucător de polo.

Anca este acum consilier de imagine şi coordonează ore de aerobic, aşa cum a făcut şi în Franţa. Întoarcerea în ţară i-a adus liniştea sufletească, dar nu a fost o readaptare deplină pentru că soţul său a preferat să muncească în continuare ca antrenor în Franţa, datorită condiţiilor mai bune. Fiica sa, deşi născută în Franţa spune că nu se gândeşte să plece din ţară decât pentru a-şi vizita tatăl.

Ce-a de-a doua eroină a acestei ediţii este Elena Stama, care şi-a câştigat existenţa în ultimii 7 ani lucrând în străinătate. A lucrat legal la trei familii în Sardinia, unde a avut grijă de bătrâne. În Italia a văzut pentru prima dată marea, dar tot acolo a cuprins-o şi depresia. Avea nevoie de bani să îşi construiască o casă împreună cu cel de-al doilea soţ, iar în ţară, după ce fabricile la care a lucrat au dat faliment, nu a reuşit să mai găsească nimic.

Acum încearcă din nou, dar spune că vârsta de 53 de ani este un mare impediment în România. Ar vrea să rămână alături de fiica sa din România şi de nepoţelul ei în vârstă de un an, dar nu este foarte optimistă. În timp ce caută un loc de muncă în Craiova, Elena se gândeşte că trebuie să îşi asigure o pensie.

***

„A doua emigrare” este o emisiune care prezintă problemele românilor care – după ce au emigrat în alte ţări – se reîntorc acum acasă. Revenirea după o absenţă lungă pune serioase probleme de reintegrare în sânul unei comunităţi care a mers mai departe şi al unui sistem de care, fie au „fugit”, fie le ridică bariere la readaptare.

 

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2