loader
Foto

Galerie foto

„Duminica filmului românesc” este dedicată actorului Mircea Diaconu

Duminică, 6 aprilie, TVR 2 a programat filmele „Mere roşii ” (de la ora 14.10) şi „ Asfalt tango ” (de la ora 20.10), filme în care Mircea Diaconu joacă rolul principal.

 

În această duminică, TVR 2 dedică ciclul „Duminica filmului românesc” actorului Mircea Diaconu, programând difuzarea a două filme în care acesta a interpretat rolul principal.

Duminică, de la ora 14:10, este programată drama Mere roşii - producţie din anul 1976, în regia lui Alexandru Tatos. În rolurile principale joacă: Mircea Diaconu, Florin Zamfirescu, Carmen Galin.

Un tânăr medic chirurg - pasionat consumator de mere roşii - excelent profesionist şi inflexibil în privinţa respectării principiilor morale, se află într-o luptă permanentă cu indiferenţa şi ignoranţa celor din jur, cu obtuzitatea şi carierismul directorului spitalului.

Bine intenţionat şi gata de sacrificii personale, el consideră că are pe lume un singur duşman real: moartea, pe care, din păcate, nu reuşeşte întotdeauna s-o înfrângă.

De la ora 20:10 este programat filmul "Asfalt tango" - al doilea lungmetraj semnat de regizorul Nae Caranfil.

Cu: Mircea Diaconu, Charlotte Rampling, Florin Călinescu

În România imprevizibilă a anilor '90, 11 fete frumoase pornesc într-o călătorie cu autocarul către mirajul vieţii de artist la Paris. Sunt însoţite de un impresar local dubios, un şofer fără scrupule şi o franţuzoaică cinică, obişnuită cu lumea dură a show-biz-ului.

Neprevăzutul apare în persoana soţului uneia dintre fete, care nu poate accepta ideea că a fost părăsit şi porneşte într-o cursă de urmărire, condimentată cu furturi de maşini, atacuri armate şi răpiri.

"Asfalt Tango" a avut premiera mondială la Festivalul Filmului Francofon de la Namur (Belgia) şi a primit trei premii ale Uniunii Cineaştilor din România (UCIN): pentru regie, rol secundar masculin (Constantin Cotimanis şi Florin Călinescu) şi montaj (Mircea Ciocâltei).

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 94

Redactor: Vlad Ţurcan

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2