loader
Foto

Dr.House ajunge în pragul infarctului

Marţi, 16 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 2 puteţi urmări un nou episod din serialul "Dr. House", în care echipa se confruntă cu un alt caz neobişnuit care îi provoacă un val de tensiune lui House.  

 

Echipa preia cazul unui poliţist detectiv care este convins că va muri de inimă înainte să împlinească 40 de ani, aşa cum s-a întâmplat cu tatăl, bunicul şi străbunicul său. În ciuda analizelor care nu confirmă nicio anomalie genetică, poliţistul este convins că mai are de trăit cel mult o săptămână, timpul rămas până la aniversarea de 40 de ani.

House este convins că omul fabulează, îi prescrie un tratament fals şi îl externează -  dar la numai patru ore după ce a părăsit clinica, poliţistul este declarat mort în urma unui stop cardiac.

Bulversaţi, House şi lui Foreman decid să facă autopsia poliţistului pentru a afla cauza decesului dar au parte de un asemenea şoc, încât aproape că ajung, amândoi, în pragul infarctului.

Chiar dacă a scăpat de o anchetă oficială, Chase are mustrări de conştiinţă pentru că a provocat decesul dictatorului  Dibala. Nu îl poate ajuta nici House, nici alcoolul, nici spovedania la preot nici soţia lui, care nu a aflat adevărul şi nu înţelege ce se întâmplă.

Acasă, printr-o metodă neortodoxă, House îl convinge pe Wilson să îl lase să se mute în dormitorul folosit de Amber, fosta prietenă a lui Wilson, care a murit. Aici nu va avea însă parte de prea multă linişte pentru că House începe să audă şoapte  misterioase care îl fac să creadă că halucinaţiile au revenit

Puteţi urmări DR. HOUSE de marţi până vineri, la ora 23:00, pe TVR 2.

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 2

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2