loader
Foto

Galerie foto

Două filme ale regizorului Andrei Blaier, la TVR 2, în 8 decembrie

La Duminica filmului românesc sunt programate: Fapt divers (de la ora 14.10) şi Il ustrate cu flori de câmp (de la ora 20.10).

 

La doi ani de la dispariţia regizorului Andrei Blaier, TVR 2 îi dedică, în 8 decembrie, ciclul „Duminica filmului românesc”. Aşa cum s-au obişnuit, cinefilii români vor putea urmări în această zi două dintre filmele sale reprezentative: Fapt divers (de la ora 14.10) şi Ilustrate cu flori de câmp (de la ora 20.10).

Drama Fapt divers (realizată în 1984) îi are în rolurile principale pe actorii Ilarion Ciobanu şi Răzvan Popa. Este povestea lui Ion Barbu, tipograf, care se transformă    într-un jurnalist de investigaţie. Scopul lui este de a-l descoperi pe eroul care, după ce a salvat doi copii dintr-un incendiu, a ales să dispară înainte de a primi mulţumiri şi de a-i fi cunoscută identitatea. Mai mult decât numele persoanei, pe Barbu îl interesează motivul pentru care cineva ar fugi de aprecieri, preferând anonimatul. Pornind de la incendiul prezentat în ziar ca un fapt divers, eroul nostru are ocazia nu doar de a descoperi adevărul din spatele unei afaceri destul de încâlcite, dar şi de a se implica în rezolvarea ei.

Cel de-al doilea film al zilei este Ilustrate cu flori de câmp (din 1975), o dramă în care rolurile principale sunt interpretate de Carmen Galin şi Draga Olteanu Matei. Filmul porneşte de la problema unei tinere, Laura, care rămâne însărcinată cu iubitul ei -, căsătorit - şi care îi propune să avorteze. Aşa ajunge Laura într-un orăşel de provincie, unde locuieşte o moaşă care face întreruperi de sarcină pe ascuns. Iniţial lucrurile par să meargă bine, dar tentativa de avort are consecinţe tragice, pentru toţi cei implicaţi.

 

 

Din această toamnă, TVR 2 dedică duminicile filmului românesc. În fiecare duminică, la ora prânzului şi seara, sunt programate filme din ciclul mari actori, mari regizori, mari producţii cinematografice. Din 6 octombrie şi până la sfârşitul anului 2013 au duminici dedicate regizorii Sergiu Nicolaescu, Dan Piţa, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Mircea Veroiu, Mircea Daneliuc, Malvina Urşianu, Stere Gulea, precum şi actorii Amza Pellea, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Victor Rebengiuc şi Octavian Cotescu.

Aceste filme se adaugă celor două seriale pe care, din această toamnă, TVR 2 le difuzează în fiecare duminică. Este vorba de „Lumini şi umbre” (de la ora 22.00), cel mai lung serial românesc de televiziune, cu cea mai mare şi mai impresionantă distribuţie şi de serialul „Pistruiatul” (de la ora 12.00), ambele fiind producţii TVR.

 

0:15 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 26 martie //

(Reluare)

1:10 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală (R)

*O istorie care nu se învată la scoală

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2