loader
Foto

Distractis, Voltaj şi Mihai Constantinescu, printre invitaţii Se zice că...

În ediţia din 11 noiembrie s-a vorbit despre noile tendinţe ale modei, despre medicina homeopată şi despre vizitele umanitare ale norvegianului Tom Andreassen în România.

 

FLORINA Constantinescu
Nuami Dinescu
Sonia Argint Ionescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Muzică, distracţie şi informaţii ne-au aşteaptat şi în ediţia din 11 noiembrie. Invitaţi din domenii diferite au păşit, rând pe rând, în platoul găzduit de Nuami, Flori, Sonia şi Ioana, fiecare aducând motive în plus să rămânem în faţa micilor ecrane.

Iar primul astfel de motiv este de la sine înţeles, dacă dezvăluim ce întâlnire ne-au pregătit prezentatoarele emisiunii, chiar la debutul ei: trupa Distractis, ai cărei membri sunt primii invitaţi la Se zice că.... Iar pentru cei care vor să afle care sunt ultimele tendinţe în modă, Ovidiu Buta a venit să vorbească despre vestimentaţia tinerilor, despre uniforme, dar şi despre proiectele sale recente.

„De la capăt” este o piesă dedicată copiilor care cresc singuri în ţară, în timp ce părinţii lor sunt plecaţi peste hotare să muncească. Trupa Voltaj s-a implicat în diferite proiecte de educaţie, susţinând numeroase concerte de colectare de fonduri pentru aceşti copii. Marţi, Călin Goia le-a vorbit telespectatorilor TVR 1 despre aceste proiecte şi despre povestea melodiei „De la capăt”.

Despre homeopatie şi beneficiile acesteia aflaţi tot în ediţia Se zice că... din 11 noiembrie, de la dr. Irina Firuti, medic homeopat. Ea oferă mai multe detalii despre preparatele şi tratamentele homeopate, diferenţa dintre medicina alopată şi cea homeopată sau ce gen de boli se tratează prin homeopatie. Iar dacă tot a venit vorba despre tratamente naturale, Nuami ne-a dezvăluit care este supa minune, ce poate fi până la de 100 de ori mai eficientă decât antibioticele!...

Artist fotograf şi terapeut prin artă, norvegianul Tom Andreassen se află la călătoria umanitară cu numărul 200 în România. Povestea lui, ce fonduri a reuşit să strângă şi cine îl însoţeşte în această călătorie am aflat chiar de la el, marţi după-amiază, la Se zice că... Ocazie cu care Flori ne-a dat mai multe informaţii despre un nou record mondial: trei norvegieni au vizitat 19 ţări în 24 de ore!

„Faţă în faţă cu destinul” s-a aflat, în această ediţie, Mihai Constantinescu. Bucureştiul copilăriei sale, trioul „Marius, Olimpia şi Mihai”, destin, regrete şi showbiz se numără printre subiectele de discuţie ale celor patru amfitrioane cu invitatul lor.

În ediţia anterioară Se zice că..., Anca Dănilă, organizator al evenimentului „Săptămâna PSI”, a vorbit telespectatorilor TVR 1 despre cea de-a şaptea ediţie a acestei manifestări.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 2

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2