loader
Foto

Din Iaşi, Ema Pendiuc ne arată cum se construiesc Iniţiativele Bune

Sâmbătă, 21 decembrie, la TVR 2, emisiunea  „Drumul succesului ” a prezentat povestea unei întreprinderi sociale de succes  - Centrul Urban de Iniţiative Bune -  înfiinţată de două tinere din Iaşi.

 

EMA PENDIUC
Drumul succesului

UPDATE: Ediția din 21 decembrie este disponibilă pe TVR+.

La Iaşi, Moş Crăciun a venit anul acesta mai devreme. A ales două tinere isteţe, frumoase şi muncitoare, pentru a le aduce în dar cel mai nou loc de întâlnire pentru oamenii cu idei noi şi grijă pentru mediul înconjurător. Este vorba despre CUIB - Centrul Urban de Iniţiative Bune - o întreprindere socială creată de Andreea Ghiban şi Anca Gheorghică. Cele două tinere au fost selecţionate din peste 200 de aplicanţi în cadrul programului de pregătire al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, să participe la cursurile de economie socială din Trento, Italia.

„Andreea şi Anca fac o echipă extraordinară, în care fiecare are rolul ei bine definit. Andreea vine cu experienţa de manager în Iaşi de peste 6 ani, iar Anca a adus cu ea experienţa acumulată în Africa şi în Europa, continente pe care a trăit câţiva ani din viaţa ei”, povesteşte Ema Pendiuc, moderatorea emisiunii.

După ce au studiat modelele europene de bună practică, cele două tinere şi-au unit forţele şi au făcut parteneriate cu cei mai importanţi producători locali de preparate alimentare bio şi obiecte realizate din materiale reciclate. Astfel, mişcarea Slow Food şi ecologia umană au prins rădăcini şi la Iaşi. Ce înseamnă aceste concepte şi cum să conduci cu succes o afacere socială în perioada de criză sunt doar câteva dintre întrebările pe care Ema Pendiuc, moderatoarea emisiunii, le-a adresat fetelor şi al căror răspuns îl veţi afla sâmbătă, 21 decembrie, ora 11:30, la TVR 2.

„Nici vremea mohorâtă şi nici frigul nu ne-au oprit să ajugem la Iaşi, iar pe Drumul Succesului nimic nu ţi se pare prea greu. Fiindcă tinerii cu performanţe deosebite din această ţară îţi dau energie cât să muţi munţii din loc. Ce au reusit să facă la Iaşi este extraordinar şi merită să vă rupeţi 24 de minute din timpul dvs pentru idei noi şi inspiraţie la final de an”, adaugă Ema Pendiuc.

13:00 Cultura minorităţilor

* Mozaika

Jurnalist: Manuela Aldea

Producator: Teodora Dragoi

13:30 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2