loader
Foto

Din dragoste pentru copii

Joi, 19 mai, emisiunea „Poveste după poveste” pleacă de la o poveste emoţionantă filmată în 2015 de Gabriel Geamănu. De la ora 20:10, la TVR 2 şi TVR+.

 

Poveste după poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În urmă cu mai mulţi ani, Adelina Toncean a înfiat un copil cu o gravă afecţiune a inimii, transpoziție de vase mari. Practic, Cristi părea că nu are nici o şansă. Cu toate acestea, a trăit 14 ani.

La două luni după moartea lui Cristi, reprezentanții Asociației „Dăruiește aripi” au anunțat-o pe Adelina că în Spitalul Județean Constanța un băiețel pe nume Andrei, în vârstă de un an, tot abandonat, și cu aceeași malformație gravă pe care a avut-o și Cristi, are nevoie de sprijin. Adelina si-a dat seama că trebuie să acționeze rapid si a înfiat un alt copil, cu aceeaşi afecţiune.  Cei doi au plecat în Italia, unde el a fost operat, iar acum duce o viaţă normală. Adelina însă a continuat să lupte pentru copiii nou născuţi şi a lansat proiectul Blondie, pentru a veni în sprijinul copiilor cu boli grave, părăsiți de părinți în spitale.

Vorbim, în studio, cu Adelina Toncean si Alex Popa, preşedintele Asociaţiei „Inima Copiilor”. Şi astfel trecem la a doua poveste din emisiune: o asociaţie care a reuşit lucruri extraordinare. Cu o investiţie de 4000 de euro, a reuşit să strângă 1.800.000 de euro, din SMS-uri, donaţii şi colectarea celor 2% din impozitele anuale. Şi astfel au reuşit să construiască cel mai modern spaţiu medical din România şi cea mai bună secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi din Estul Europei.

***

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

14:00 Cursa prin istorie

Redifuzare

Realizator si producator: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Prezentator de Adriana Irimescu

Jurnalist: Stefania Țene

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2