loader
Foto

Galerie foto

Din dragoste, înapoi în România

„A doua emigrare” vine cu o ediţie Best of în această duminică, în care vă  prezintă poveştile a trei români care au decis  să revină în ţară şi să-şi pună la bătaie tot ce ştiu pentru România. De la 12.30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

A doua emigrare

A doua emigrare prezintă problemele românilor care – după ce au emigrat în alte ţări – se reîntorc acum în ţară. Revenirea după o absenţă lungă pune serioase probleme de reintegrare în sânul unei comunităţi care a mers mai departe şi a unui sistem de care, fie au „fugit”, fie le ridică bariere la revenire.

Cu ambiţie, încredere şi multă muncă a pătruns în lumea selectă a elitelor mondiale o româncă din Cluj – Ramona Chirilă. Povestea  Ramonei începe la Cluj, continuă la Bucureşti, trece prin Johannesburg şi ajunge în lumea elitelor - la Harvard University, SUA.

În România, din poziţia de lider al unei companii private, a ajutat copiii defavorizaţi să-şi urmeze talentele. În Africa de Sud – la Johannesburg – a făcut voluntariat pentru o organizație profilată pe îngrijire copii abandonați și infectați cu HIV.

A devenit apoi vicepreședinte pentru dezvoltare regională al Camerei de Comerț a României din Ghana.Ulterior, a fost admisă într-una dintre cele mai prestigioase universități din lume - Harvard University, într-un program care pregăteşte lideri pentru țările în curs de dezvoltare. Printre întâlnirile care i-au marcat existenţa se numără cele cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden şi cu fostul secretar de stat american, Madeleine Albright. Acum, când mulţi dintre tinerii români îşi caută norocul în străinătate, Ramona Chirilă s-a întors acasă, la familia ei, hotărâtă să pună la bătaie tot ce știe pentru România. Are 2 fetiţe minunate şi multe planuri mari, iar dacă România are nevoie de ea, vrea să le pună în aplicare în domeniul public.

Fostă handbalistă, pasionată de muzică, dans şi mâncare preparată cu dragoste, Angela Ilie este o luptătoare prin definiţie. În urmă cu aproape 20 de ani, a plecat în Spania, pentru a-şi urma partenerul de viaţă, aflat în căutarea unui trai mai bun. A fost menajeră, profesoară de educaţie fizică şi barman.

Perseverenţa şi seriozitatea au ajutat-o în cei 17 ani petrecuţi în Spania, unde a ajuns să-şi poată deschide propriul local.  Criza economică şi călătoriile tot mai dese ale partenerului ei, care avea afaceri în constructii au afectat starea emoţională a familiei. Astfel încât, în urma cu aproape 2 ani, Angela şi Gabi, împreună cu cele 2 fetiţe ale lor, au pariat pe România: au vândut tot şi s-au întors acasă. Au adus cu ei tot ce iubeau mai mult în Spania: reţetele de viaţă şi de mâncăruri tipic spaniole.

Ediţia a fost difuzată, în premieră, în decembrie 2015 şi este disponibilă online pe TVR+.

Jurnalist: Corina Dobre

Realizator: Monica Nicolescu

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba spaniola

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2