loader
Foto

Galerie foto

Din China antică în Alexandria modernă, cu o escală pe treptele din Bucureşti

Acesta este periplul pregătit de echipa Top Cultura pentru sâmbătă, 16 august, de la 14.30, la TVR 2 şi TVR HD

 

Top Cultura

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Sâmbătă, 16 august, de la ora 14.30, echipa emisiunii Top Cultura a pregătit un reportaj special. Telespectatorii sunt invitaţi să facă o inedită călătorie la Alexandria, în judeţul Teleorman, pentru a intra în culisele festivalului de teatru Ideo Ideis. Ce înseamnă să organizezi un festival de teatru tânăr - aflam de la Andreea Borţun, Alex Ion, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu Jr., invitaţii studioului Top Cultura.

Tot în ediţia din această sâmbătă, la TVR 2 îl puteţi cunoaşte , pe fotograful Vlad Eftenie. El ne va explica ce anume înseamnă fotografia urbană invitându-ne să pornim în căutarea unor locuri neobişnuite, chiar în oraşul nostru. Şi pentru că discuţia se poartă în Bucureşti, telespectatorii Top Cultura au posibilitatea de a descoperi strada Xenofon, singura stradă în trepte din capitală. Mai mult, strada Xenofon are, mai nou, încă o calitate: este şi singura stradă pictată din Bucureşti. Povestea ei ne va fi dezvăluită în 16 august la Top Cultura, într-o ediţie care ne va surpride cu un dialog inedit: acela purtat cu… războinicii împaratului Qin, din expoziţia deschisă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2