loader
Foto

Din 18 octombrie, „Negustorii de ocazii” vin la TVR 2

În fiecare sâmbătă, de la 13:00, la TVR 2 şi TVR+, emisiunea „Negustorii de ocazii” vă aduce  cele mai bune informaţii despre piaţa produselor la mâna a doua.

 

MONICA COLCERIU
Negustorii de ocazii

Ediţia este disponibilă pe TVR+.

Să cumpăr un telefon nou sau să aleg unul second hand? Cele mai bune preţuri la maşini le obţin în showroom-uri sau pe site-urile specializate ori în târgurile auto? Care sunt diferenţele între o pendulă autentică şi un fals?

Răspunsurile la aceste întrebări le aflaţi în fiecare sâmbătă, de la Negustorii de ocazii, un magazin care vă aduce informaţii utile și analize despre piața produselor la mâna a doua. Echipa emisiunii caută cele mai bune chilipiruri pentru voi, de la târguri auto, până la târguri de vechituri, magazine cu produse second hand sau talciocurile deschise în mijlocul străzii. Iar vocile din stradă sunt completate cu opiniile specialiştilor. La Negustorii de ocazii se fac teste comparative, se scot în evidență caracteristicile definitorii, dar și eventualele vulnerabilități.

„Piaţa de second-hand a cunoscut o creştere uriaşă în România în ultimii ani. Deşi impresia generală este că oamenii săraci îşi cumpără produse la mâna a doua, statisticile arată că principalii cumpărători pe această piaţă sunt persoanele cu venituri medii. Având în vedere că acestea sunt în număr mare, ne-am gândit să le oferim o emisiune care să îi ajute în luarea unei decizii vizavi de achiziţionarea unui produs care să le ofere sfaturi utile din partea unor specialişti în diverse domenii, dar şi oferte speciale, atât pentru produse second-hand, cât şi pentru produse noi", spune Laurenţiu Mandu, co-producătorul emisiunii.

Fiecare ediţie săptămânală vine cu câteva rubrici fixe, astfel că Est Second Hand prezintă testele auto ale maşinilorşi aparatelor electronice şi electrocasnice; Chilipirul săptămânii vă aduce cele mai bune produse, iar Topul lunii pune într-un clasament cele mai bune mărci sau modele ale unor produse.

„Emisiunea conține informații despre cele mai căutate produse ale momentului, chilipiruri, dar și recomandări cu privire la modul în care trebuie verificat un anumit produs înainte de cumpărare. Scopul emisiunii este de a îi ajuta pe telespectatori să nu se păcălească, ci să facă alegeri inspirate, în cunoștiință de cauză.  Vom prezenta opiniile unor specialiști din diferite domenii: auto, electronice, electrocasnice, art[[, imobiliare etc. cu privire la oportunitatea achiziționării unor produse disponibile pe site-urile specializate, în show-room-uri sau în magazinele de antichități”, detaliază Sorin Sîrbov, co-producătorul emisiunii. Negustorii de ocazii este prezentat de Monica Colceriu, jurnalista TVR care a prezentat M Magazine, cât şi Jurnalul Cultural.

***
Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR HD, de la ora 14:00.

***

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:30 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)

8:00 Documentar 360°GEO

* Chartres, arta vitraliului (CHARTRES, L’ART DU VITRAIL, Franţa-Germania, 2020) Redifuzare

*Într-unul dintre ultimele centre franceze ale artei vitraliului, Chartres, ne întâlnim cu maeştri sticlari pasionaţi, care ţin în viaţă tradiţia acestei tehnici. Printre ei, Jacques Loire, care nu şi-a pierdut defel creativitatea la 80 de ani împliniţi.

Catedrala Notre-Dame din Chartres impresionează prin monumentalitate şi prin splendoarea vitraliilor, vechi de mai bine de 800 de ani. La poalele sale se mai află câteva ateliere de pictură pe sticlă, care se străduiesc să salveze un patrimoniu cultural inestimabil.

Realizator: Jean-Baptiste Mathieu

Redactor: Gabriela Onea

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2