loader
Foto

Galerie foto

Despre România profundă şi ancestrală, cu artiştii secolului XXI

În prima zi de Paşte, Grigore Leşe ne-a prezentat câţiva artişti care au reuşit să fie liant între trecut și viitor şi să recupereze un patrimoniu colectiv inestimabil, după cum îi descrie gazda emisiunii. De la ora 18:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Grigore Leşe

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Duminică, 1 mai, pe Drumul lui Leşe vin oameni care reușesc să fie liant între trecut și viitor. Vorbim despre România profundă, ancestrală, conectată la sensibilitatea, formulele de expresie și sonoritățile secolului 21. O Românie care, odată descoperită, tulbură, vrăjește şi inspiră. Despre acea matrice arhetipală comună, care se regăsește în dans, în muzică, în artele focului și ale pământului, în mito-filozofia popoarelor. Despre forța magico-spirituală a artei.

Vom povesti despre artiști pentru care întoarcerea la obârşii nu înseamnă doar un simplu pretext de explorare a unor noi modalităţi de expresie, ci regăsirea şi recuperarea unui patrimoniu colectiv a cărui valoare aşteaptă de prea multă vreme să fie recalibrată. Au venit pe Drumul lui Leşe artiștii Victoria și Marian Zidaru. „Operele lor se situează sub semnul acelui creștinism cosmic, de sorginte rurală, despre care vorbea Mircea Eliade”, spune Grigore Leşe.

Pe lângă soţii Zidaru, în platoul emisiunii vor fi prezenţi şi Corul Artis şi Orchestra Art Symphony.

Despre emisiune

„Drumul lui Leşe” este invitaţia de a parcurge, timp de o oră, o călătorie iniţiatică, de redescoperire şi reevaluare a dimensiunii noastre identitare. Grigore Leşe încearcă, în fiecare ediţie, să prezinte România profundă, adevărată, conectată la sensibilitatea, formulele de expresie şi comunicare ale secolului 21. Astfel, Leşe devine în această emisiune un liant al lumii tradiţionale cu lumea urbană, modernă, fiind deopotriva gazdă, actor, spectator, dirijor şi mentor. Conectând ruralul cu urbanul, trecutul cu viitorul, lumea reala cu cea virtuală, „Drumul lui Leşe” încearcă să descopere şi să arate acea Românie tulburătoare care vrăjeşte şi inspiră pe cei ce ajung să o cunoască.

Emisiunea este o coproducţie TVR cu Asociaţia Culturală Grigore Leşe.

 

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:25 România…în bucate (R)

TVR Craiova

* Tăst Show

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2