loader
Foto

Galerie foto

Despre religie şi puterea mărturisirii, cu actriţa Coca Bloos, la TVR 2

Duminică, după miezul nopţii (00:20) gazda emisiunii „Credinţă şi celebritate”, Aziza Micu, a stat de vorbă cu una dintre cele mai apreciate  actriţe ale teatrului şi filmului: Coca Bloos. Aţi urmărit pe TVR 2 şi TVR+ un interviu despre încredere şi credinţă.

 

Credinţă şi celebritate

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Născută în 1946 la Piatra Neamţ, Coca Bloos a absolvit Facultatea de Filosofie din Cluj şi a cochetat vreme de câţiva ani ca ziarist. La teatru, povestea actriţa într-un interviu, a ajuns pentru că simţea o chemare: „voiam să lucrez într-un teatru. Aş fi acceptat orice slujbă: să fiu femeie de serviciu, să fiu cabinieră, să fiu spălătoreasă, nu conta. Voiam doar să fiu lângă scenă”. A început ca „actriţă corp-ansamblu” (figurantă) la Teatrul de Nord din Satu Mare, pentru ca în 1973, regizorul Alexandru Tocilescu să o distribuie într-un rol în „Războiul vacii” de Roger Avermaete.

După ce a jucat pe scenele teatrelor din Braşov şi Piatra Neamţ, Coca Bloos a ajuns la Bucureşti, la Teatru Mic, cu ajutorul directorului de atunci, Dinu Săraru. Interpretarea din „Danaidele” lui Purcărete i-a adus recunoaşterea naţională şi internaţională, iar pe marile ecrane a jucat în pelicule ca „E pericoloso sporgersi” (1993), „Terminus paradis” (1998), „După amiaza unui torţionar” (2001), „Occident” (2002), „Maestrul din umbră” (2006) sau „A fost sau n-a fost?” (2006).

„Atât pe scenă, cât şi pe ecran, cucereşte prin personalitate şi umor, prin convingerea cu care îşi asumă rolurile, printr-o ingenuitate care nu ţine seama de vârstă. Prin farmec. Văzând cât de spontană este, nu te-ai gândi că a absolvit Facultatea de Filosofie. După cum nu ţi-ai putea imagina nici aspiraţia sufletului său spre absolut, nici iubirea nemăsurată pe care o simte faţă de Dumnezeu, nici încrederea cu care îşi împărtăşeşte cele mai intime probleme Creatorului său”, spune Aziza Micu, gazda emisiunii „Credinţă şi celebritate” de pe TVR 2.

Despre emisiune: „Credinţă şi celebritate” stă de vorbă cu personalităţi din viaţa culturală a României despre modul în care spiritualitatea şi religia se „înţeleg” cu viaţa în lumina reflectoarelor. Este credinţa un „obicei” perimat? A crede în Dumnezeu a devenit o piedică în realizarea profesională? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care emisiunea „Credinţa şi celebritate” va răspunde,  pe TVR 2.

***
Emisiunea poate fi urmărită și pe
TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 71

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2