loader
Foto

Despre Festivalul WonderDay, Pascal Bruckner, Thailanda şi „Ţara Minunilor”

Acestea sunt câteva dintre subiectele  Top Cultura din 12 iulie, de la 14.30, la TVR 2 şi TVR HD

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Şi în această săptămână, Eveline Păună alături de academicianul Răzvan Theodorescu, au pregătit noi subiecte de interes la Top Cultura, singurului magazin cultural care aduce cele mai „fierbinţi” noutăţi ale verii. Pe parcursul a 50 de minute, ei le propun telespectatorilor să urmărească un reportaj despre cum au ajuns aromele exotice ale Thailandei la Muzeul Satului, despre pictura sensibilă şi plină de înţelesuri a regretatului Horia Bernea, precum şi o relatare despre cea mai recentă premieră a Teatrului Ţăndărică, spectacolul Alice în ţara Minunilor.

Liana Stanciu şi Marius Constantinescu au pregătit şi ei două materiale pe care nu aveţi voie să le rataţi. Liana a stat de vorbă cu artiştii invitati la Festivalul WonderDay, primul eveniment-concept de acest gen organizat în România, desfăşurat recent la Mogoşoaia. Iar Marius Constantinescu vă invită să urmăriţi un interviu în exclusivitate cu scriitorul francez Pascal Bruckner. Discuţia despre “Luni de fiere”, “Hoţii de frumuseţe” sau “Noua dezordine amoroasă” va fi completată cu informaţii despre cel mai recent roman al scriitorului: "Fiul cel bun", o autobiografie cutremurătoare lansată simultan în Franţa şi în România în primăvara acestui an.

 

De asemenea, şi în această ediţie, la Top Cultura continuă seria manifestărilor dedicate celor 150 de ani de la înfiinţarea Şcolii Naţionale de Arte Frumoase, prima instituţie de învăţământ superior de arte plastice din România.

 

 

2:30 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

(Reluare)

2:45 Un trecut secret (R)

Film * Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016)

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller.

*

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2