loader
Foto

Despre copilărie... cu părinţii Andreea Marin, Dana Nălbaru, Mihai Mărgineanu

Ultima ediţie Se zice că... a sezonului vine cu concluziile campaniei UNICEF Violenţa verbală răneşte : ce trebuie să ştim pentru a creşte copii sănătoşi şi fericiţi. Miercuri, 3 iunie, de la 17.10 la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Florina Constantinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă pe TVR+.

Părinţii Andreea Marin, Dana Nălbaru, Mihai Mărgineanu, dar şi trainerul Alin Comşa, psihologul Bogdana Bursuc şi reprezentantele UNICEF Raluca Zaharia şi Despina Andrei vin miercuri după-amiază la Se zice că... de la TVR 1 pentru a vorbi despre copii: cum îi creştem şi formăm pentru a deveni sănătoşi şi fericiţi. Emisiunea Se zice că... a susţinut în  acest sezon campania UNICEF Violenţa verbală răneşte, iar la ultima sa ediţie, care se transmite în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+ miercuri, de la 17.10, se vor extrage concluziile acestei campanii.

Dintr-un studiu realizat de UNICEF reiese că atunci când un copil face ceva greşit, prima reacţie a 54% dintre părinţi este de a ridica vocea, iar 11% pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr. Miercuri după-amiază, la Se zice că..., aflăm care sunt formele de violenţă verbală cel mai răspândite în România (jigniri, injurii, porecle, ţipete, ameninţare, învinuire gratuită, desconsiderare, ţipete), dar şi ce se întâmplă în mintea unui copil când i se adresează injurii sau învinuiri gratuite.

Grupul Meloritm s-a întors de curând de la Milano unde a susţinut concerte cu ocazia zilei internaţionale a copilului. Pe 3 iunie, la Se zice că... grupul Meloritm vine să interpreteze Heal The World. Iar copiii de la Sunetul muzicii, conduşi de profesoara Cristina Manoliu Săvulescu, vor culege aplauze pentru un potpuriu de cântece pentru copii.

Şi tot la Se zice că... facem cunoştinţă cu câţiva copii de la şcolile 54 şi George Bacovia din Bucureşti care s-au calificat în finala naţională a concursului pilot Euroquiz – Să cunoaştem Europa, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România în coproducţie cu Televiziunea Română. Finala acestui concurs va fi difuzată de TVR 1 sâmbătă, 20 iunie, de la ora 17.00.

În finalul emisiunii, la rubrica Hituri de legendă ne vom reaminti celebra O lume minunată a lui Mihai Constantinescu. Pentru că ultima ediţie Se zice că... este una dedicată copiilor, deşi are subiecte care se adresează părinţilor, O lume minunată va fi interpretată live de o tânără care a cântat alături de Julio Iglesias, Boys ll Men, Norah Jones, Chayenne şi alţii. În 2006 a început să cânte cu Mandinga, iar în 2008 a reprezentat Cuba la Cerbul de Aur. Biu Marquetti cântă O lume minunată la ultima ediţie Se zice că... a sezonului, de data aceasta acompaniată de Andrei Tudor Band.

(w882)

Despre Se zice că...

Show-ul de divertisment în care publicul este pus la curent cu noutăţile din zona socială, culturală şi mondenă continuă cu al doilea sezon din 18 martie la TVR 1. Se zice că... Ioana Voicu şi Florina Constantinescu le propun românilor o alternativă la programele tv de după-amiază, în fiecare miercuri de la 17.10. Alături de invitaţii lor, cele două prezentatoare tratează subiectele în manieră relaxată, explicativă şi anunţă mai multă muzică în platoul Se zice că... Tocmai de aceea, Andrei Tudor Band, noua trupă a emisiunii, punctează prin muzică orice subiect dezbătut.

Emisiunea Se zice că... poate fi urmărită în fiecare miercuri după-amiază, de la 17.10, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.8

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

0:30 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2