loader
Foto

Galerie foto

Despre comorile Sibiului, sâmbătă la „Locuri, oameni şi comori”

Sâmbătă, 28 mai, am vizitat cele mai mari şi renumite locuri ale Sibiului - Palatul Brukenthal şi Muzeul ASTRA. La TVR 2, de la ora 18:30, şi la TVR HD, de la ora 20:30.

 

Locuri, oameni şi comori

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Palatul Brukenthal

Este unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România. Construirea clădirii s-a făcut în etape, între anii 1778 -1788.  Edificiul a fost ridicat pentru a servi drept reşedinţă oficială a baronului Samuel von Brukenthal şi ca sediu al colecţiilor sale de artă.

(w882) Palatul Br

Numit Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei, funcţie pe care a ocupat-o între anii 1777 şi 1787, Samuel von Brukenthal a construit la Sibiu această locuinţă în stilul Barocului Târziu, după modelul palatelor vieneze. Palatul are un plan dreptunghiular, închizând între laturile sale o curte interioară.

(w882) Palatul Br

În ediţia din această săptămână, intrăm şi aflăm toate detaliile din interiorul acestuia, dar şi poveştile de viaţă ale celor care locuit aici.

Muzeul ASTRA

Călătoria noastră nu se opreşte aici, continuă în aer liber în Dumbrava Sibiului, la Muzeul Tehnicii Populare, înfiinţat în anul 1963.

(w882) Muzeul ASt

Muzeul conţine creaţii ale civilizaţiei populare tradiţionale, pre-industriale româneşti. Casele, atelierele şi complexele de clădiri sunt presărate în jurul unui lac. Se întinde pe 96 de hectare şi este străbătut de 10 kilometri de alei de-a lungul cărora se găsesc peste 300 de clădiri.

***

Locuri, oameni şi comori este o serie de 20 de episoade, care îşi propune dezvăluirea poveştii din spatele unei piese de muzeu sau a unui eveniment istoric. În spatele fiecărui lucru se află o poveste. Iar atunci când poveștile sunt despre comori, imaginația nu mai poate fi ținută în frâu.

Noua emisiune de pe postul TVR 2 dă viaţă unor exponate de muzeu. Ele nu pot vorbi explicit, dar aşteaptă resemnate ca cineva să le dezvăluie aventurile, importanţa şi semnificaţia. „Am descoperit locuri unice, oameni-eroi și comori fabuloase. În fiecare emisiune vom afla cum valori inestimabile ale istoriei naționale, au fost pierdute sau furate și cum multe dintre ele au fost recuperate și aduse acasă”, spune Emilia Nicolaescu, realizatoarea producţiei TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.


1:10 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală (R)

*O istorie care nu se învată la scoală

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

2:00 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2