loader
Foto

Despre branduri culturale, dileme, aniversări şi grafică 3D

La „Arte, carte şi capricii”, cu Liana Stanciu – vineri, 26 februarie, de la ora 21:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Vineri, 26 februarie, de la ora 21.00, Liana Stanciu vă dă întâlnire la Arte, carte şi capricii în ultima ediţie a acestei ierni, marcată de subiecte şi informaţii „hot” despre muzică, film, idei creative, dar şi despre ce este un brand cultural. Despre acest ultim subiect, Liana Stanciu va sta de vorbă cu invitatul său special - probabil cel mai cunoscut om din industria publicităţii: Bodgan Naumovici.

Obosiţi de freamătul citadin, mai mulţi tineri au  găsit o alternativă, întoarcerea la originile traiului rural, iar ediţia din această săptămână va prezenta o încercare pe cât de curajoasă pe atât de atractivă, în acest sens: satul–muzeu.

Săptămâna trecută, în 20 februarie, trupa Viţa de vie a susţinut la Arenele Romane din Bucureşti un concert aniversar la 20 de ani de la constituire. Succesul acestui eveniment va demonstra, la Arte, carte şi capricii, că muzica unei generaţii a rămas la fel de proaspătă şi entuziastă peste ani în rândul fanilor săi.

În această săptămână, Tudor Călin Zarojanu încearcă să afle răspunsul la o dilemă legată de o tendinţă din ce în ce mai evidentă. Este vorba de folosirea a tot mai multe prescurtări, simboluri grafice, imagini, gesturi,  în loc de cuvinte, iar pozele şi clipurile de pe Facebook par să aibă mai mult succes decât textele. O fi bine, o fi rău?

Şi rămânând la capitolul „dileme”, Andrei Pleşu declara în 2015 că: „omul cu dileme reflectează înainte de a decide ceva şi înainte de a reflecta are calmul celui care ştie că lumea e complexă şi are multe aspecte”. În 2016, la 23 de ani de la apariţia primului număr al revistei Dilema, astăzi Dilema Veche, publicaţia a decernat din nou distincţia OMUL CU DILEME, de această dată publicistului, filosofului şi istoricului Andrei Cornea.

Posibilităţile vizuale oferite de grafica 3D devin, pe zi ce trece, tot mai surprinzătoare. O dovedeşte şi o serie de evenimente găzduite de spaţiul Gallery din Bucureşti. Despre 3D mapping şi aplicaţiile sale în lumea publicităţii, aflaţi la Arte, carte şi capricii dintr-un reportaj realizat de Miruna Morar.

Despre toate acestea, despre cel mai recent proiect cultural a patru licee şi despre multe altele aflaţi, în această săptămână, la Arte, carte şi capricii- la TVR 2 şi TVR HD.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

7:25 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

din 18 aprilie //

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012) Redifuzare

*Varietatea de arbori de cacao Nacional ce provine din Ecuador se mai numeşte şi "Cacao Theobroma" sau "mâncarea zeilor". Fructele sale cresc în provinciile îndepărtate şi în satele de pe râurile Santiago şi Napo.

Aromele speciale ale Theobroma sunt căutate de cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri ai lumii; drept urmare şi producătorii săraci din zonă au o sursă stabilă de venit.

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2