loader
Foto

Descoperiţi poveştile extraordinare ale lumii cu documentarele „360° GEO”

TVR 2 a început un nou sezon de documentare marca 360 ° GEO , iar în această săptămână descoperiţi poveştile şi personaje fascinante din Mexic, Bangkok , SUA şi Siberia. De marţi până vineri, de la 19:00.

 

Maşinile de colecţie ale lui Gene Winfield (marţi, 31 martie, ora 19:00)

La vârsta de 83 de ani, Gene Winfield, designer şi mecanic - adună şi repară maşini de colecţie pentru persoane particulare, dar şi pentru platourile de filmare de la Hollywood - şi participă la curse de viteză în care încearcă să-şi bată propriul record de 325 km/oră! (Gene Winfield, Le mecano de folles autos, Franţa-Germania, 2011, este difuzat în reluare miercuri, ora 9:00)


Mescal –„Ţuica” mexicană (miercuri, 1 aprilie, ora 19:00)

Cunoscut drept „băutura alcoolică cu insectă”, mescal-ul este obţinut din agava albastră şi este cea mai renumită băutură din Mexic.

Cel mai popular tip de mescal este tequila, dar mai există un număr infinit de tipuri şi de arome, pentru fiecare mexicanii având un secret de fabricaţie. (Le mezcal, eau de vie mexicaine, Franţa-Germania, 2012, este difuzat în reluare joi, ora 9:00)


Bangkok – Ultima călătorie a unui elefant (joi, 2 aprilie, ora 19:00)

Un cornac şi elefantul său, devenit indezirabil în Bangkok, pleacă în căutarea unui refugiu, 300 de kilometri spre sud. Până la sfârşitul anilor 1980, mii de elefanţi munceau în pădurile Thailandei împreună cu cornacii lor. Ei transportau arborii tăiaţi din zonele în care nu puteau pătrunde camioane. Dar lupta împotriva defrişării i-a trimis în şomaj şi mulţi şi-au căutat refugiu la oraş. De vreo 7 ani guvernul încearcă să-i alunge din centrele urbane, pretextând că reprezintă o ameninţare la adresa oamenilor. (Le dernier voyage d’un elephant, Franţa-Germania, 2013, este difuzat în reluare vineri, ora 9.00)


Prin tundra siberiană cu trenul (vineri, 3 aprilie, ora 19:00)

Aflată în vestul Siberiei, peninsula Yamal este o zonă ostilă unde temperaturile pot ajunge şi până la minus 60 °C. Din anul 2011, trenuri traversează de mai multe ori pe săptămână pisajul dezolant al tundrei, legând Obskaya cu gara cea mai nordică a planetei.

Linia ferată se află în proprietatea companiei ruseşti Gazprom, ce trebuie să întreţină şinele oricare ar fi condiţiile meteo, ca să poată transporta materiale şi angajaţii până la zonele de extragere a gazului de la Bovanenko. (Le grand nord sur les rails, Franţa-Germania, 2013)


 

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2